Atlétika
Krizsán Xénia

Sakk: Mátyássy Lázár ismét győzött az online ifi Európa-bajnokságon

Publikálva: 2021.10.18 Frissítve: 2021.10.18 Sakk

Az MTK Budapest fiatal sakkozói a hibrid, online ifjúsági Európa-bajnokság negyedik fordulójában is jól szerepeltek: Mátyássy Lázár ismét nyert és Gergely Dániel is megszerezte az első győzelmét.

Vasárnap a negyedik fordulóval folytatódott a korosztályos sakkozók hibrid, online Európa-bajnoksága. A Magyar Sakkszövetség nagytermében négy MTK Budapest-ígéret igyekszik bizonyítani, a torna 9 fordulós, 90 perc plusz lépésenként 30 másodperc játékidővel. 

Az U18-as lányok között Koltai Dórára az azeri Malak Ismayil személyében erős ellenfél várt. A mezőny hetedik legmagasabb értékszámával rendelkező fiatal a világos bábukat vezetve győzte le Dórit, így sportolónk a 23. helyre csúszott vissza.

Az U14-esek között Gergely Dániel megszerezte az első győzelmét. Fiatalunk a szintén azeri Ali Zuqanov ellen nyert világossal, és a 71. helyre került.

Az U12-es nyílt versenyben Mátyássy Lázár tovább remekel. Ezúttal az ír színekben játszó Jason Liu ellen nyert a fehér bábukkal, és már 3,5 pontnál tart. Az előkelő 7. helyen áll.

Az U12-es lányok mezőnyében Tóth Lili a harmadik döntetlenjét érte el. Ezúttal a görög Dimitra Alexandrival remizett, és 2.5 ponttal a 25. négy forduló után.

A részletes eredmények ITT érhetők el. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!