Atlétika
Krizsán Xénia

Sakk: Mátyássy Lázár és Tóth Lili továbbra is veretlen az online ifi Eb-n

Publikálva: 2021.10.17 Frissítve: 2021.10.17 Sakk

Az MTK Budapest fiatal sakkozói a harmadik fordulót is lejátszották a korosztályos hibrid, online Európa-bajnokságon.

Szombaton a második és a harmadik fordulóval folytatódott a korosztályos sakkozók hibrid, online Európa-bajnoksága. A Magyar Sakkszövetség nagytermében négy MTK Budapest-ígéret igyekszik bizonyítani, a torna 9 fordulós, 90 perc plusz lépésenként 30 másodperc játékidővel. 

Az U18-as lányok között Koltai Dóra az első fordulós vereségét követően remizett a szlovák Michaela Smidova ellen, majd első győzelmét is megszerezte a macedón Lea Eftovskával szemben, így már 1,5 pontja van, ezzel pedig a 20. helyen áll a 32 fős mezőnyben.

Az U14-esek versenyében Gergely Dániel nem bírt az albán Adrian Gurival, aztán megszerezte az első 0.5 pontját a portugál Paiva Rodrigo Garcia ellen, jelenleg a 84. a népes, 91 fős kategóriában.

Az U12-es nyílt versenyben Mátyássy Lázár továbbra is jó formában játszik. Szombaton előbb az izraeli Eyal Dezentet győzte le, majd döntetlent ért el a török Ali Batuhan Biyiksiz ellen, így 2,5 ponttal az előkelő 8. helyről várja a folytatást a 105 játékost felvonultató korcsoportban.

Az U12-es lányok között a második helyen rangsorolt Tóth Lilire két orosz ellenfél várt. Reménységünk egyikőjüknek sem engedett egy egész pontot elvinni. Előbb Jekatyerina Szkuridinát múlta felül, majd döntetlenre hozta a partiját Darja Jefimova ellen, így ő is 2,5 pontos, és a 14. helyen áll három forduló után.

A részletes eredmények ITT érhetők el. 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!