Atlétika
Krizsán Xénia

Sakk: Kiváló körülmények, kiváló szereplés

Publikálva: 2021.07.13 Frissítve: 2021.07.13 Sakk

Hat érmet hoztak haza sakkozóink Debrecenből.

Fiatal sakkozóink kiválóan szerepeltek a debreceni rendezésű rapid korosztályos országos bajnokságon, hiszen egyéniben négy, csapatban pedig két éremmel zártuk a rangos megméretést. Egyéniben Juhász Ágoston (U16) ezüst-, Kiss Inez (L10), Tóth Lili (L12) és Koltai Dóra (L18) pedig bronzéremnek örülhetett. U18-as csapatunk (Öngut Tamás, Gehér Koppány, Juhász Ágoston, Kovácsy Barnabás, Koltai Dóra, Fodor Kornél) országos bajnoki címet nyert, U14-es gárdánk (Mátyássy Lázár, Thierry Edvárd, Tóth Lili, Szalóki Árpád, Tóth Rafael, Berta Sándor) tagjainak nyakába ezüstérmet akasztottak a verseny végén. Szakosztályvezetőnk, Balla Attila így fogalmazott a hétvégével kapcsolatban:

– Nagyon örülünk, hogy egyéniben több érmes helyet is sikerült elérnünk, bár picit szomorúak vagyunk, hogy egyik korcsoportban sem hoztunk haza aranyat. Igaz, több helyen közel voltunk ehhez. Ugyanakkor a csapatversenyen az U18-as aranyérem kárpótolt minket, hiszen ez volt az első alkalom, hogy rapidban sikerült csapatbajnoki címet nyernünk. Nagyon nehéz volt összetartani a gárdát az utóbbi évben, mivel online foglalkozások voltak, de hihetetlenül pozitív, hogy minden korosztályban tudtunk csapatot indítani, több mint húsz ifink volt, ráadásul miénk volt a legnagyobb delegáció. A szakosztály számára az is öröm, hogy Berta Sándor és Fodor Balázs személyében két korábbi ifjúsági versenyzőnk most már edzőként erősít minket, és ahogy korábban játékosként, most csapatkapitányként is érmesek tudtak lenni.

Berta Sándor a következőképp értékelte az együttes teljesítményét.

– Teljesen elégedett vagyok. Az U18-as gárdánk esélyeshez méltóan hozta haza az aranyérmet, sok erős ifink van, így néha variálni is tudtunk az összeállításon. Az U14-eseknél volt pillanat, amikor elúszni látszott a dobogós helyezés, de összeszedték magukat a játékosaink, és – némi szerencsével – visszakapaszkodtunk a második helyre, ami bravúr. A legkisebbek óriásit küzdöttek, az egész mezőny legfiatalabb játékosa is minket erősített, így a kilencedik hely teljesen rendben van, itt főként a gyakorlás és a tapasztalatszerzés volt a lényeg.

A szakembert arról is kérdeztük, kik teljesítettek erőn felül egyesületünkből.

– U18-ban Gehér Koppány ötből öt mérkőzést nyert meg, végig remekül teljesített, míg az U14-ből Tóth Lili lett a legjobb pontszerző, de Mátyássy Lázár is első tábláshoz híven, nagyon éretten játszott. A kisebbeknél Kiss Inez is kiválóan tartotta magát.

Sándor zárásként azt is elmondta, tökéletes körülmények között zajlott le a rendezvény.

– A szervezés, a helyszín és a szállás is dicséretet érdemel. Az országos versenyek nem mindig voltak tökéletesen megrendezve az utóbbi években, de ezúttal minden kitűnő volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!