Atlétika
Szabó Beatrix

Sakk: Kiss Inez U12-es bajnoki címe mellett hat MTK-érem a korcsoportos ob-n

Publikálva: 2022.08.02 Frissítve: 2022.08.02 Sakk

Az MTK Budapest sakkozói közül heten is érmet nyertek az Egerben rendezett korcsoportos országos bajnokságon; Kiss Inez nyakába az U12-esek között akasztottak aranyat.

A múlt hét végén Eger adott otthont a korcsoportos magyar sakkbajnokságnak, melyen szokás szerint kiválóan szerepeltek az MTK Budapest ifjú játékosai.

A Berta Sándor szakosztályvezető és Fodor Balázs edző vezette fiatalok közül heten is felállhattak a dobogóra.

Kiss Inez az U12-esek mezőnyében szerzett remek játékkal bajnoki címet, míg Juhász Ágoston az U18-as, vendégjátékosunk, Buri Petra Zsuzsanna az U16-os, Kiss Villő pedig az U8-as megméretésen lett a második. Elismerés jár a harmadik helyezésért is, melyet Koltai Dóra és Virág Bálint az U18-as, Szakolcai Alex pedig az U8-as versenyben ért el.

A dobogósok mellett minden ígéretünk szépen helytállt. Horváth András, Mátyássy Lázár, Gergely Dániel, Tóth Tímea, Sipos Stefánia és a másik vendégjátékosunk, Buri Kata bár érmet ezúttal nem szerzett, igyekezett kihozni magából a legtöbbet.

– Egy minden tekintetben nehéz, fárasztó, hosszú versenyen vagyunk túl. Mint lenni szokott, sokat nem pihenhetnek a játékosaink, ugyanis szeptemberben rendezik a korcsoportos Európa-, később a világbajnokságot, melyeken reméljük, minél több fiatalunknak szurkolhatunk. Persze, aki nem tud addig várni, az augusztus 10-14. között a Balatonalmádiban esedékes versenyen is sok MTK-snak szurkolhat. Köszönöm mindenkinek a kemény munkát, és gratulálunk a versenyzőknek! – mondta Fodor Balázs.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!