Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Sakk: Kiss Inez Eb-ezüstérmes lett az U12-es leányválogatottal

Publikálva: 2022.07.19 Frissítve: 2022.07.19 Sakk

Az MTK Budapest ígérete, Kiss Inez csapatban ezüstérmet szerzett az U12-es sakkozók szaloniki csapat Európa-bajnokságán, melyen Juhász Ágoston az U18-as versenyben volt tagja a hatodik helyen záró nemzeti együttesnek.

Hétfőn véget ért a görögországi Szalonikiben rendezett U12-es és U18-as sakkozók csapat Európa-bajnoksága, melyen az MTK Budapestből két fiatal játékos szerepelt.

Az U12-es lányok között Kiss Inez képviselte a klubunkat, mellette Molnár Dalma Réka és Bíró Beáta volt tagja a válogatottnak. A lányok végig kiválóan játszottak, és a második helyen végeztek a lengyelek mögött úgy, hogy csak a másodlagos pontszámítás döntött riválisuk javára. A legfiatalabb csapatot Galyas Miklós vezette.

Az U18-as fiúk mezőnyében az MTK-s  Juhász Ágoston mellett Borhy Marcell, Palczert Mátyás és Pásztor Balázs küzdött a táblákon. A fiúk végig esélyesek voltak az éremre, végül az előkelő hatodik helyen fejezték be az Eb-t. Juhász Ágoston hét partijából négyet megnyert, kettőt döntetlenre hozott és csupán egyet veszített el.

Remekül teljesítettek az U18-as lányok, akik Demeter Dorina, Juhász Judit, Sulyok Eszter összetételben bronzéremnek örülhettek.

– A kisebbek eredménye igazán biztató, játékuk azt mutatja, hogy hasonlóan szép eredményeket várhatunk tőlük a jövőben. Az U18-as lányoknál éles küzdelem folyt az utolsó pillanatokig az érmekért, abszolút siker a bronz. Ezen az Eb-n beigazolódott, hogy van keresnivalónk a nemzetközi mezőnyben, és van remény a legjobbak közé kerülni. A jövő évi cél az aranyérem mindegyik csoportban – mondta az Eb végén a hazai szövetségnek Gonda László utánpótlás szövetségi kapitány.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Fotó: MSSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!