Atlétika
Krizsán Xénia

Sakk: kezdődik a fiatalabbak korcsoportos ob-ja

Publikálva: 2021.08.02 Frissítve: 2021.08.02 Sakk

Az U8-as, az U10-es és az U12-es sakkozók tapolcai országos bajnokságán kilenc MTK Budapest-ígéretért szoríthatunk hétfőtől péntekig.

Hétfő délután 15 órakor kezdetét veszi a három fiatalabb korosztály (U8, U10, U12) országos sakkbajnoksága, melynek a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ ad otthont.

A péntekig tartó eseményen hét fordulós, svájci rendszerű versenyen döntik el a gyerekek egymás között a helyezéseket. A bajnokságnak komoly tétje is van, hiszen az egyes korcsoportok győztesei a korosztályos világ-, a második helyezettek az Európa-bajnokságra nyernek részvételi jogot.

Az MTK Budapestet minden kategóriában képviseli legalább egy reménység. Ami a fiúkat illeti, Tóth Jonatán (U8), Shen Yiyun (U10), Mátyássy Lázár és Tóth Rafael (mindkettő U12) küzd meg az érmekért, a lányok mezőnyében Kiss Villő (U8), Kiss Inez (U10), Tóth Lili, Tóth Tímea, valamint Tóth Fanni (mindhárom U12) ül  asztalhoz.

Bízunk benne, hogy fiataljaink közül többen is elhódítják a győztesnek járó serleget – erre Mátyássy Lázárnak és Tóth Lilinek minden esélye megvan, miután a korosztályukban a legmagasabb értékszámmal büszkélkedhetnek. Hajrá, MTK!
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!