Atlétika
Nemes Rita

Sakk: Juhász Ágoston ötödik az ifjúsági világbajnokságon

Publikálva: 2023.11.24 Frissítve: 2023.11.24 Sakk

Az MTK Budapest játékosa, Juhász Ágoston a bravúros ötödik helyen végzett a montesilvanói ifjúsági sakkvilágbajnokság U18-as mezőnyében.

Az olaszországi Montesilvanóban rendezett ifjúsági sakkvilágbajnokságon 15 magyar játékos vett részt. Az MTK Budapestből Juhász Ágostonnak, Mátyássy Lázárnak és Tóth Lilinek szoríthattunk.

Az U18-as nyílt vb-n Juhász Ágoston végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Klubunk fiatalja a tizenegy partijából hatot megnyert, négyet döntetlenre hozott, míg egyetlen vereségét a hetedik fordulóban szenvedte el a későbbi aranyérmes, orosz Alekszej Grebnyev ellenfeleként. Az utolsó két körben remiző Ágoston a végelszámoláskor ugyanúgy 8 ponttal állt, mint még öt vetélytársa a 134 fős mezőnyben, és végül az előkelő ötödik helyen fejezte be a megméretést, továbbá megszerezte a nemzetközi mesteri normát.

Az értékszáma alapján előzetesen a 16. helyre rangsorolt játékosunk ezzel a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el a világbajnokságon a szintén ugyanebben az U18-as kategóriában versenyző, tizedikként záró Pásti Áron előtt.

Az U14-es lányok között Tóth Lili a visszafogottabb kezdés után, remek hajrával a 25. helyre tornázta fel magát, míg az U14-es nyílt viadalon Mátyássy Lázár a 65. pozícióban végzett.

(Fotó: Przemek Nikiel/FIDE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!