Kézilabda
Szőke Szonja

Sakk: Juhász Ágoston az U20-as magyar bajnok!

Publikálva: 2024.03.20 Frissítve: 2024.03.20 Sakk

Az MTK Budapest sakkozója, Juhász Ágoston veretlenül nyerte meg az U20-as magyar bajnokságot.

A Magyar Sakk Szövetség fővárosi versenytermében rendezték az U20-as magyar sakkbajnokságot. A kezdetben nemenként tíz-tíz játékost felvonultató eseménynek komoly tétje volt, ugyanis a két győztes indulási jogot nyert az indiai Újdelhiben esedékes, júniúsi U20-as világbajnokságra.

A férfiak mezőnyében az MTK Budapest kiválósága, Juhász Ágoston 4 győzelmet és 5 döntetlent elérve, veretlenül végzett az élen 6,5 ponttal, és szerzett bajnoki címet.

Ágoston bátyja, egyben felkészítő edzője, Juhász Ármin a sikerről elmondta, hogy:

– Ágostonnal sokat készültünk az U20-as magyar bajnokságra, ez volt az év egyik legfontosabb versenye. A dobogó volt az elvárás, de persze a győzelem a cél. Jól sikerült a rajt, de a verseny közepén kisebb egészségügyi probléma merült fel, emiatt volt pár gyengébb játszmája. De szerencsére hamar jobban lett, és a verseny végére újra nagyon belejött a játékba. Veretlenül végigjátszani egy ilyen erős versenyt, igazán komoly teljesítménynek számít. Nagyon büszke vagyok rá!

A második helyen Bodrogi Bendegúz (5,5, ASE Paks), a harmadikon Palczert Mátyás (5,5, Tuxera ANSK) végzett.

A női mezőnyben szintén veretlenül nyert a végül 7 pontot kiérdemlő Sulyok Eszter (VIADUKT Biatorbágy). Az ezüstérem Tóth Nikolettának járt (6,5, ASE PAKS), a bronz pedig az MTK Budapest vendégjátékosa, Juhász Judit (5,5) nyakába került. Az MTK Budapest színeiben induló Tóth Lili a 6. forduló után betegség miatt visszalépett.

(Fotók: Magyar Sakkszövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!