Atlétika
Krizsán Xénia

Sakk: egyre közelebb a feljutáshoz az MTK Budapest

Publikálva: 2022.02.15 Frissítve: 2022.02.15 Sakk

Újabb győzelmének köszönhetően közelebb került a feljutáshoz az MTK Budapest sakkcsapata az NB I-es bajnokságban.

Az NB I-es sakkbajnokság Charousek csoportjának legutóbbi fordulójában a Balatonfüred otthonában vendégeskedett az MTK Budapest igen alacsony átlagéletkorú csapata.

A mérkőzés előtt az Élő-pontok alapján a fiatal együttesünk számított esélyesebbnek a győzelemre, és a játékosok ehhez mérten is szerepeltek. A meccset a vártnál is nagyobb különbséggel, 8,5-3,5-re nyerte meg az MTK, így tovább halad a legfőbb célja, a Szuperligába való feljutás felé. 

– Nagyjából minden táblán picivel jobbak voltunk erősorrend szerint, de kiélezett szoros küzdelemre számítottunk – kezdi beszámolóját Berta Sándor szakosztályvezető. – Szerencsénkre folyamatosan jöttek a pontok, a nehezebb táblákon a jó döntetlenek. Végül nem várt 8,5-3,5-re nyertünk, és ez hatalmas győzelemnek számít! Jelenleg a harmadik helyen állunk 1,5 pont lemaradással a Csuti mögött, viszont egy fordulóval kevesebbet játszottunk, mint a zalaegerszegi csapat, így nagyon jó esélyünk van a feljutásra. Minden táblán büszke vagyok a játékosainkra és a játszmájukra! Mindenkin látszott, hogy tudják mi a tét, és beletett, amit csak tudott.  

A következő fordulóban az MTK Budapest az ASE II. Paks csapatával mérkőzik 

A bajnoki tabella ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!