Tenisz
Fucsovics Márton

Sakk: az MTK Budapest az NB I-es csapatbajnok!

Publikálva: 2022.04.12 Frissítve: 2022.04.12 Sakk

Az MTK Budapest első számú sakkcsapata győzelemmel zárta az NB I Charousek csoportját, ezzel elérte az évad elején kitűzött célját, és a bajnokság élén végzett.

Egész évados remek teljesítmény után az MTK Budapest első számú sakkcsapata az NB I Charousek csoportjának utolsó fordulójában 7,5-4,5-re legyőzte Z.Csuti-Hydrocomp SK együttesét, ezzel összesen 71,5 pontot gyűjtve a bajnokság élén végzett, és kivívta az indulási jogot a Szuperligában.

– A meccs szoros volt, és akkor még nem tudtuk a rivális kanizsaiak eredményét – számol be Berta Sándor szakosztályvezető. – Később kiderült, hogy a Nagykanizsa-Komló mérkőzésen a Komló nagyon erős csapattal állt ki, és 7,5-4,5-re nyert, így a második helyen végzett. Ezzel bebiztosították a csoportelsőségünket! Ennek ellenére minden játékosunk, aki még ekkor játszott küzdött és nyerésre hajtott. Végül a csapat győzött, és a bajnokságot is megnyertük! Nagyon büszke vagyok minden játékosra, szülőre, segítőre, barátra, lényegében az egész MTK-ra, hogy támogattak és segítettek a szezonban. Ebben az összefogásban született meg ez a hatalmas eredmény!

Az NB I másik, Maróczy csoportja is izgalmasan fejeződött be. A több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerülő Nyíregyházának a zárófordulóban döntetlen is elég lett volna a bajnoki címhez, ám miután a nyírségiek Szegeden 6,5-5,5-re kikaptak a Meritumtól, a Hóbagoly SE végzett a tabella élén.

Az MTK Budapest mérkőzéseinek eredménye és a bajnokcsapat névsora ITT érhető el.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!