Kézilabda
Dakos Noémi

Rövidpályás gyorskorcsolyázóinkat köszöntöttük (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.01.07 Frissítve: 2016.01.08 Rövidpályás gyorskorcsolya

A világkupagyőztes rövidpályás gyorskorcsolyázóinkkal találkozott a klub elnöke.

A Magyar Testgyakorlók Köre Budapest elnöke, dr. Deutsch Tamás köszöntötte rövidpályás gyorskorcsolyázóinkat a Magyar Sport Házában rendezett, jó hangulatú összejövetelen.

Az ázsiai világkupagyőzelmet elért sportolókat, Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot, valamint a szakosztály-igazgatói szerepkört is betöltő edzőjüket, Bánhidi Ákost méltatta klubunk elnöke, kiemelve, hogy sikerük páratlan, történelmi eredmény és nemcsak Magyarországnak, hanem az MTK Budapestnek is büszkeségre ad okot.

– Nagy öröm, hogy csatlakoztatok a kék-fehér sportcsaládhoz, ezzel fél éve teljesen új szakág jelent meg nálunk. Mi magyarok, büszkék vagyunk a nyári olimpiai játékokon elért sikereinkre, de most már a téli játékokon is várható komoly eredmény. Azt gondoljuk, hogy csak akkor tudunk sikeres sportegyesületté válni, ha a hagyományos, nyári sportágak mellett, a téli sportokra is hangsúlyt fektetünk.

Az elnök leszögezte, hogy Miklós Edit révén, a legsikeresebb magyar alpesi síző nálunk sportol, és az is büszkesége klubunknak, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázóink mögött is komoly eredmények sorakoznak. A magyar szövetség elnöke, Kósa Lajos is világos célként jelölte meg, hogy 2018-ban az eddigi kevésbé sikeres téli játékokról, olimpiai aranyéremmel kell hazatérnie a versenyzőknek. Nincs ebben semmi túlzás, mivel felelősség is, de óriási motiváló erő, ha valaki a világ elitjébe tartozik.

– Mindenki úgy kezd neki az életnek, hogy valamiben a legjobb akar lenni, és maradandót szeretne alkotni. A sport azért fantasztikus, mert mérhetően olyat tehettek, amiben egyedülállóak vagytok. Az MTK Budapest minden támogatást, segítséget, odafigyelést, szeretetet megad azért, hogy a tehetségeteknek, a rátermettségeteknek, és a teljesítményeteknek megfelelően, a legnagyszerűbb pályát futhassátok be.

Az elnök beszéde végén keretbe is foglalta a tavalyi esztendőt. Mint fogalmazott:

– Téli sportágaink kiválóságai elkényeztetnek minket. A 2015-ös esztendő Miklós Edit világkupa bronzérmével kezdődött, és a végén, a sanghaji világkupa-győzelmetekkel zárult. Soha rosszabb évkezdést és év végét kívánok magunknak – zárta gondolatait elnökünk.

Ezután először Bánhidi Ákos, majd Liu Shaolin Sándor, végül pedig Liu Shaoang vehette át dr. Deutsch Tamástól az MTK Budapest ajándékát, melyek közül az ízlésesen kidolgozott éremtartót külön kiemelte. Ezen hat medál fér el, bízunk benne, hogy az egyik a téli olimpiáról lesz.

Az ünnepi esemény végén, szakosztályunk vezetője, Bánhidi Ákos megköszönte a lehetőséget, hogy egyesületi szinten biztos hátteret kaptak a kék-fehér klubtól, majd így folytatta:

– A két versenyzőnk csak a jéghegy csúcsa, egészen a legkisebbekig érzem, hogy ilyen körülmények között, biztosabb a felkészülésünk. Megtisztelő a meghívás, de lehetnének itt még jó páran, sokan hozzátettek ezekhez a sikerekhez. Sanyi és Ádó a helyén kezelik az elvárásokat, soha nem érzem nagyképűnek, elbizakodottnak őket, de nem is tisztelnek senkit. Tudják, hogy mindenki legyőzhető, ezért ilyen sikeresek.

Bánhidi Ákos elmondta még, tudják, hogy magas az elvárás, de ebben a sportban mindenki a penge élén táncol, ezredmásodpercek is dönthetnek el helyezéseket, de teljesíthetőek a megfogalmazott célok.

Az összejövetel, Liu Shaolin Sándor szavaival zárult:

– Ebben a sportban nincs papírforma, de garantálni tudjuk, hogy mindent elkövetünk azért, hogy sikeresek legyünk, és a klubunknak, a szövetségünknek, és az országunknak is szép eredményeket hozzunk.

Ennél jobb végszót keresve sem találhattunk volna.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!