Atlétika
Vári Péter

Röplabdás helyzetjelentés

Publikálva: 2020.03.24 Frissítve: 2020.03.24 Röplabda

Tóth Gáborral, női röplabdacsapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.

A női röplabda Extraliga küzdelmeit előbb április 3-ig, majd nem sokkal később május 15-ig felfüggesztette a Magyar Röplabdaszövetség elnöksége. Nincsenek edzések, nincsenek meccsek, mindenki otthon készül.

Mindannyian rendben vagyunk, szerencsére nincs semmi egészségügyi problémánk – árulta el Tóth Gábor. – Digitális edzéseket végzünk: mindenki kapott egyéni edzéstervet, ezt végrehajtja, felveszi videóra, és a felvételeket feltölti a saját, névre szóló mappájába a közös meghajtón. Így minden dokumentálva van, és ellenőrizhető.

Fizikálisan tehát mindenki jól van, de a bezártságot – érthető módon – sokan nehezen viselik. Vezetőedzőnk nem tartozik közéjük.

Én egész jól érzem magam: járok futni, edzegetek otthon, jókat főzök, jókat eszem, elfoglalom magam – árulta el Gábor.

A 36 éves szakember szerint az újabb halasztással gyakorlatilag véget ért a bajnokság, a kérdés már csak a lezárás mikéntje.   

Ami miatt leginkább bánt ez a döntés, hogy úgy érzem, reális esélyünk lett volna megszerezni a nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyet. A helyosztókat már a Városmajorban terveztük játszani, és meggyőződésem, hogy hazai pályán mindenkit meg tudunk verni. Így, hogy a hatodik helyen végeztünk, tulajdonképpen elértük a szezon előtt kitűzött célunkat, nem fenyegeti veszély az Extraligás tagságunkat.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!