Atlétika
Magyari Zoltán

Röplabda: „Azonosulni tudok a klub által képviselt koncepcióval” ‒ Leiszt Máté

Publikálva: 2022.08.01 Frissítve: 2022.08.01 Röplabda

A következő szezonban is Leiszt Máté irányításával zajlik a szakmai munka felnőttcsapatunknál.

‒ Miért döntöttél úgy, hogy a jövőben is az MTK Budapest kötelékében maradsz?

‒ Nagyon örülök, hogy továbbra is én irányíthatom az MTK Budapest extraligás együttesét. Az edzői pályafutásomat itt kezdtem a klubnál, majd, amikor kisebb távollét után visszatértem a vezetőedzői posztra, egyértelműen a terveim között szerepelt, a hosszú távú együttműködés. Szerencsére ezt az egyesület is így gondolja, Nyári Virággal nagyon jó kapcsolatban vagyunk, zökkenőmentesen zajlik a közös munka. Emellett pedig a klub által képviselt koncepcióval is azonosulni tudok.

‒ Mit jelent pontosan ez a koncepció, amely mentén dolgoztok?

‒ Az MTK Budapest filozófiája az, hogy minél több fiatalnak adjunk lehetőséget a legmagasabb osztályban. Ez a következő szezonban sem lesz másképp, továbbra is ezen koncepció mentén fogunk dolgozni, hiszen az U19 és az U21-es utánpótláscsapatunk is bajnoki címet ünnepelhetett. Ezekből a gárdákból is igyekszünk minél több fiatalt beépíteni, és játéklehetőséget adni számukra. A sok saját nevelésű fiatal mellett, ahhoz, hogy a mezőnyben a helyünket meg tudjuk állni, és stabilizáljuk a pozíciónkat, két idegenlégiós biztosan csatlakozik a kerethez.

‒ Mikor kezditek az új csapattal a felkészülést?

‒ Augusztus 8-án, és én már nagyon izgatottan várom, hiszen a stábba is új emberek érkeztek. Természetesen az alapozás nagyon kemény lesz, de a játékosok és a stábtagok is nagyon motiváltak, izgalmas időszak elé nézünk.

‒ A nyár folyamán a te kezed alatt fejlődött játékosok felnőttválogatott meghívót kaptak, ez téged is nagy büszkeséggel tölt el?

‒ A nálunk zajló munka elismerése, hogy az előző szezonban, és most is több játékos is bekerült a felnőttválogatottba. Szalai Anna, Kilyénfalvi Zsófia ‒ ők nyáron távoztak az MTK Budapesttől ‒, valamint Berkó Lili ‒ aki a jövőben is minket erősít ‒ is válogatott meghívót kapott. Nagy büszkeség az egész klub számára, hogy többen is megmutathatják magukat, illetve élnek is a lehetőséggel. Természetesen a játékosok saját maguk érdeme ez elsősorban, mi pedig segíteni tudjuk őket, hogy nálunk megfelelő mennyiségű játékpercet kapnak az Extraligában, aki pedig motiváltan jól teljesít, az bármikor számíthat a meghívóra. Bízom benne, hogy ezzel a koncepcióval segítjük a játékosainkat, a jövőben pedig még több röplabdázónk kerül a nemzeti együttesbe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!