Kézilabda
Kobela Tamara

Röplabda: véget ért számunkra a rájátszás negyeddöntője (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.24 Frissítve: 2022.03.24 Röplabda

A Vasas Óbuda nyerte a három győzelemig tartó párharcot.

Az első szett a hazaiak kiváló sánctevékenységével indult, így ők szerezhették meg a találkozó első pontját. Az etap elejétől kezdve szoros harc folyt a pályán, egyetlen hajszálnyival a hazaiaknál volt az előny mindig. Ám 12:12-t követően először Tettamanti Virág, majd Vicky Giommarini szerzett pontot, így 14:12-nél már mi vezettünk.

Hamar zárkózott ellenfelünk, és Papp Orsolya ász nyitása után már visszavették az előnyt tőlünk. Ekkor kért pihenőt Leiszt Máté, ám ezután inkább ellenfelünknek alakult jól a dolgai, így 20:16-os hátrányban a kék-fehér szakvezetést ismét időkérésre kényszerült. A Vasas Óbuda játékosai nagyon felszívták magukat, a rövid szusszanás után egyetlen pontot engedélyeztek számunkra, így 25:17-re nyerték az első etapot.

A második szettben 5:3-nál ki voltunk fórban, és 7:7-ig tartani tudtuk az előnyt. A következő percekben hol az egyik fél, hol a másik fél dominált a pályán, ami az álláson is meglátszott, hiszen egyik csapat sem tudott ellépni, folyton visszazárkózott az épp hátrányban lévő gárda. Az első fordulópont az etapban a hazaiak hárompontos vezetése volt, melyet érzett is vezetőedzőnk, hogy most nem szabad hagyni leszakítani magunkat. A lányok is tudták ezt, nagyon harcoltak, a végjátékban 23:21-re visszajöttünk, de a hazai tréner is időt kért, amit nagyon jó időben tett meg. A piros-kékek 25:22-re nyerték a szettet.

A harmadik mérkőzés harmadik szettjében lehetősége nyílt a Vasas Óbuda együttesének pontot tenni a negyeddöntő sorsára, ám mieink 3:0-ás sorozattal kezdtek. Úgy tűnt érzik a hazaiak mekkora a tétje ennek a szettnek, hiszen 12:9-nél még mi örülhettünk. Athanasopoulos Ioannis ekkor hívta magához tanítványait, hogy rendezze a sorokat. Az időkérést követően több hibát is vétettünk, melyet könyörtelenül kihasználtak, és visszavették az irányítást. Úgy tűnt a kisebb hullámvölgyet sikeresen átvészelte a hazai csapat, és most mi kerültünk bele. 21:17-nél ők voltak előnyben, és csupán négy pontra voltak a harmadik győzelmüktől. Végül 25:19-es sikert arattak az etapban.

A három nyert meccsig tartó negyeddöntős párharc továbbjutását ‒ 3-0-ás győzelemmel ‒ a Vasas Óbuda érdemelte ki, ám mindenképp meg kell jegyezni, hogy lányaink igencsak megnehezítették a kupagyőztes dolgát, hiszen ellenfelünk sokkal rutinosabb játékoskerettel rendelkező csapat, akiknek méltó ellenfelei tudtunk lenni mind a három találkozón.

Női Extraliga rájátszás negyeddöntő, harmadik mérkőzés

2022. március 24. 19:00, Budapest, Vasas Folyondár Jobb pálya, 200 néző

Vasas Óbuda‒MTK Budapest 3-0 (-17, -22, -19)

Játékvezetők: Mezőffy Zs., Szabó P. (Bibók F., Kósa D.)

Vasas-Óbuda: Vezsenyi 17, Kump 3, Zernovic 6, Papp 6, Takács 5, Király-Tálas 2. Csere: Bamba (liberó), Boyko 11, Török.

Vezetőedző: Athanasopoulos Ioannis

MTK Budapest: Giommarini 5, Kilyénfalvi 4, Boskó 5, Tettamanti 6, Windisch 10, Tatár 10. Csere: Weidemann, Szalai (liberó), Borsos, Petri.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Először is gratulálok a Vasas Óbuda csapatának, és sok sikert kívánok nekik a további szereplésben, illetve Takács Dorotinak jobbulást kívánunk. A mai meccsel kapcsolatban van bennem hiányérzet, sok pici, apró hibánk adódott össze, főként a befejezéseknél, amik ellenfelünk pontszámát növelték. Most lesz kis időnk pihenni, valamint készülni a következő körre. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!