Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: tovább a helyes úton

Publikálva: 2022.02.03 Frissítve: 2022.02.02 Röplabda

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár otthonában lépünk pályára.

Női röplabdacsapatunk a jelenlegi ötödik helyen álló kaposváriakhoz látogat február 4-én. A mieink az előző fordulóban, hazai pályán igencsak megdolgoztatták a balatonfüredi egyletet. Bravúrosan, rögtön az első szettet megnyerték, és csak nagyon kis távolságra voltak attól, hogy sor kerüljön az ötödik játszmára is. Leiszt Máté tanítványai most ─ pénteken, 18:00 órai kezdéssel ─ a Kaposvár otthonában bizonyíthatnak.

Ellenfelünk az idei esztendőben már kétszer pályára lépett, ezeken a meccseken vereséget szenvedett. Elsőként a Nyíregyházához látogattak januárban, ahol 3:0-s vereséget mért rájuk a hazai együttes. Ezután a Vasas Óbuda egyleténél vendégeskedtek, ahol szintén 3:0-ra a fővárosi csapat nyert.

A 2021/22-es idény során a Budaörsön rendezett fordulóban már találkoztunk soron következő ellenfelünkkel, ám most hazai pályájukon mérkőzünk meg velük. Az előző közös találkozón 3:0-s vereséget szenvedtünk, és csupán a második etapban tudtuk megnehezíteni a dolgukat. Most viszont itt az újabb esély, hogy megmutassák magukat Leiszt Máté tanítványai, akik az előző fordulók során méltó ellenfélnek bizonyultak a dobogón álló csapatoknak.

Leiszt Máté a következő elvárásokat fogalmazta meg a pénteki meccsről.

A megszokotthoz képest most rövidebb idő állt rendelkezésünkre a felkészülést tekintve, ugyanis már pénteken Kaposvárra utazunk. Ennek ellenére ugyanúgy folytattuk a felkészülést a megszokott ritmusunkban, nagyon keményen készülünk. Ellenfelünk az elmúlt hetek riválisaival szemben a tabella középmezőnyében helyezkedik el, akik közelebb állnak hozzánk, mint a balatonfürediek vagy a békéscsabaiak. Ám így is számos idegenlégiós szerepel a játékosállományukban. Szeretnénk a játékunkban újabb szintet lépni, az, hogy ez eredményben hogyan fog megmutatkozni, nem tudom. Bízom benne, hogy minél jobb teljesítményt tudunk nyújtani idegenben és ha megvan a lehetőségünk arra, hogy pontokkal távozzunk, akkor azt ki is tudjuk használni.

Női Extraliga alapszakasz

2022. február 4. 18:00, Kaposvár Aréna

Játékvezetők: Bátkai-Katona Á., Árpás K. E. (Dr.) (Kósa D., Nagy D.)

1.MCM-Diamant Kaposvár─MTK Budapest

A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!