Kézilabda
Andróczki Flóra

Röplabda: Tettamanti Virág is kék-fehérben folytatja

Publikálva: 2021.07.07 Frissítve: 2021.07.06 Röplabda

Utánpótlás-válogatott centerrel erősített női röplabdacsapatunk.

Egyrészt a több játéklehetőség reményében választottam az MTK-t, másrészt a szakmai stáb miatt. Csupa jót hallottam Mátéról és Krisztiánról is, úgy érzem, sokat fejlődhetek a kezeik között – árulta el csapatunk ifjú centere.

Tettamanti Virág Gödöllőn sajátította el a röplabdasport alapjait, junior bajnoki ezüstérmet szerzett a GRC-vel, és a korosztályos válogatottaknak is meghatározó tagja volt.

Nagyon pozitív, mosolygós embernek tartom magam, ami sokat segít a pályán, és a blokk-kiérésem is sokat gyorsult az elmúlt évben – ennek nagyon örültem, mivel egy center esetében ez rendkívül fontos. De például a támadásban, különösen az ütőerő tekintetében még bőven van hova fejlődnöm – ismerte el Viru.
Az alig 20 éves játékos 2020 nyarán a Vasasba igazolt, és átesett az extraligás tűzkeresztségen.

Mindenért nagyon meg kell dolgozni, minden egyes edzésen száz százalékot kell nyújtani – mentálisan és fizikailag egyaránt – szűrte le az előző szezon tanulságait csapatunk legújabb igazolása. – Eleinte ez sok nehézséget okozott, nagyon rá is görcsöltem, ami tovább nehezítette a dolgomat. Idővel aztán megtanultam ezt kezelni, és felszabadultan tudtam játszani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!