Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Röplabda: sima vereség idegenben

Publikálva: 2022.02.12 Frissítve: 2022.02.12 Röplabda

A női Extraliga alapszakaszának végéhez közeledve a Vasas Óbuda együtteséhez látogattunk.

Leiszt Máté tanítványai az idei bajnokság első összecsapásán igencsak megizzasztották a Vasas Óbuda gárdáját, csak nagyon kevés választotta el őket a szettgyőzelemtől. Női röplabdázóink mindenképp a saját játékukra koncentrálva, és azt javítva vágtak neki az ütközetnek, hogy felvegyék a harcot a gyors játékot képviselő hazaiakkal.

Az első szettben 4:4-ig tudtuk tartani a lépést a hazai csapattal, ezután 8:4-re elléptek. Esélyt sem hagytak számunkra, hogy szorosabbá tegyük a meccset, nagyon magabiztosan, kiválóan röplabdázott ellenfelünk. 25:12-re nyerték meg az első részt.

A második játszma sem hozott megújulást részünkről, hiszen 4:0-s sorozattal indítottak a Vasas Óbuda lányai. Tettamanti Virág pontszerzésével 10:5-ös előnyben jártak már. Giommarini támadási hibáját követően pedig már 16:8 állt az eredményjelzőn. Nagyon igyekeztek lányaink, de a sok elkövetett hiba megbosszulta magát, és nem sikerült közelebb zárkóznunk. Ennél a szettnél sem volt kérdéses, hogy a hazai gárda szerzi meg a győzelmet.

A harmadik szettben tovább folytatódott a piros-kék uralom. Kétséget sem hagytak a Vasas Óbuda röplabdázói, hogy azért küzdenek, hogy három szettben lezárják a mérkőzést, és ezzel eldöntsék a pontok sorsát. Sajnos ez sikerült is nekik, ugyan a legtöbb pontot ebben az etapban értük el, de ez sem nehezítette meg a hazaiak dolgát. Végül 25:16-ra nyerték meg, ezzel pedig 3-0-s vereséget mértek ránk hazai közönség előtt.

Női Extraliga alapszakasz

2022. február 12. 17:00, Vasas Folyondár Jobb Pálya

Vasas Óbuda─MTK Budapest 3-0 ( -12, -12, -16)

Játékvezetők: Varjas M., Mezőffy Zs., (Dunszt F., Csikós Z.)

Vasas Óbuda: Fábián, Bannister, Török, Kalicanin, Bolyko, Abdulazimova Csere: Bamba, Juhár (liberó), Vezsenyi, Kump, Zernovic, Király-Tálas, Papp, Takács,

Vezetőedző: Athanasopoulos Ioannis

MTK Budapest: Giommarini, Kilyénfalvi, Spaethling, Boskó, Tettamanti, Tatár Csere: Weidemann (liberó)

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ─ A héten sérülések, betegségek nehezítették a felkészülésünket, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a korábban kevesebbet pályán lévőknek jó lehetőség adódott volna a bizonyításra. Nem vagyok elégedett, mert volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor elengedtük a meccset, pedig azzal, hogy a Vasas is változtatott, talán felvillant némi esély, de így sima vereség lett a vége.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!