Kézilabda
Kobela Tamara

Röplabda: Nem volt sétagalopp

Publikálva: 2021.04.29 Frissítve: 2021.04.28 Röplabda

Klubunk röplabdaszakosztályának vezetőjével, Nyári Virággal értékeltük a felnőttcsapat szereplését.

Nehéz szezonon van túl női röplabdacsapatunk. Leiszt Máté tanítványa sikerrel abszolválták a szezon előtt kitűzött célt, a bennmaradást, de hosszú és rögös út vezetett idáig. Nem könnyítette meg a mieink dolgát, hogy menet közben is többször változott a keret összetétele.

A tavalyi keretből nyolcan távoztak, gyakorlatilag teljesen új csapatot kellett építeni, ráadásul edzőváltás is történt, szóval már az alaphelyzet sem volt egyszerű – vélekedett szakosztályvezetőnk, Nyári Virág. – Szerencsés-Miklai Zsanett érkezésével, illetve Hajós Aliz és Császár Norina távozásával szezon közben is folyamatos volt a mozgás. Ez is nyilván nagyban befolyásolta a játékunkat: Zsani érkezése pozitív hatással volt ránk, Aliz és Norina kiválása viszont értelemszerűen megnehezítette Máté dolgát, főleg, hogy azonos posztról esett ki két ember.

Az alapszakaszt a hatodik helyen zártuk, megelőzve a két újoncot, a Szent Benedek-Balatonfüredet és a DVTK-t. Ugyanakkor az már az ősszel is jól látszott, hogy ellenük sem mehetünk biztosra, mivel mindkét közvetlen riválisunk minőségi légiósokkal vágott neki a szezonnak.

A hatodik hely az alapszakaszban alapvetően jó eredménynek mondható, ráadásul volt pár kiemelkedő mérkőzésünk: például a DVTK elleni összecsapás, amit 3:1-re nyertünk, vagy a Kaposvár elleni pontszerzés, szintén tévés meccsen. Az alapszakaszban maximálisan teljesítettük, amit elterveztünk, és a mutatott játékunkkal is elégedettebb voltam, mint a rájátszásban – leszámítva a Balatonfüred elleni, hazai meccset.  
A rájátszásban előbb az 1. MCM-Diamant Kaposvárral, majd a Szent Benedek-Balatonfüreddel szemben is három-három mérkőzésen maradtunk alul.

A Kaposvár ellen megtettük, ami tőlünk tellett, de ellenfelünk érvényesíteni tudta erőfölényét. Minőségi légiósok és magyar válogatott játékosok alkotják a Diamant keretét, csoda lett volna, ha meg tudjuk lepni őket. A Balatonfüred – idegenben ugyan le tudtuk győzni őket – már az alapszakaszban is megmutatta, hogy nem az esélytelenek nyugalmával (és lehetőségeivel – a szerk.) érkezett az Extraligába, nyolc külföldi játékossal vágott neki a szezonnak. Ráadásul Kormos Mihály személyében magyar bajnok és kupagyőztes szakember érkezett a Szent Benedek kispadjára. Mi eddigre „elfogytunk” négyes ütő poszton, nem tudtunk olyan játékot produkálni, amilyet szerettünk volna. Ez a párharc volt a mélypont, a mutatott játék tekintetében mindenképpen, de én úgy gondolom, hogy ha mindenki 80-90 százalékos teljesítményt nyújt, még akkor sem biztos, hogy le tudtuk volna győzni a Balatonfüredet.

Így a szezon legfontosabb párharca során immár a bennmaradás volt a tét a DVTK ellen.

Ekkor már kezdtünk magunkra találni, összeállt a csapat, és úgy tűnt, hogy kihevertük a Balatonfüred elleni pofont. Hatalmas bravúrnak tartom, hogy csupa magyar játékossal benn tudtunk maradni az Extraligában, ahol – a másik hét klubban – összesen 40 (!) légiós játszik – hívta fel rá a figyelmet szakosztályvezetőnk. – Hozzá kell persze tenni, hogy most is csak az idő rövidsége miatt volt, hogy egyetlen párharc döntött a kieséről. Régebben osztályozókat rendeztek, az utóbbi pár évben pedig keresztjáték volt az NB I Liga élcsapatai, illetve az Extraligában hátrább végzett együttesek között.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!