Taekwondo
Patakfalvy Luca

Röplabda: nem hoztunk pontot Kaposvárról

Publikálva: 2023.01.13 Frissítve: 2023.01.13 Röplabda

3:1-es vereséget szenvedett röplabdacsapatunk a KNRC otthonában.

Az átalakult kerettel és felállással játszó Kaposvár otthonában léptek pályára a mieink a 2023-as év első Extraliga megméretésen. A találkozóra január 13-án, pénteken, 18:00 órakor került sor Kaposvár városi sportcsarnokában. A lányok és vezetőedzőjük, Leiszt Máté is nagy reményekkel utaztak a mérkőzésre, ugyanis jól sikerült téli felkészülést tudhatnak maguk mögött, ráadásul a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékosok is hadra foghatónak bizonyultak már a péntek esti összecsapáson.

A hazai csapat kezdett jobban, rögtön az első három pont az övék volt. Az első pontunkat Tatár Gréta révén értük el, ám a négy-öt pontos előnyt magabiztosan kiharcolta magának a kaposvári gárda. 12:6-nál viszont már nagyobb különbség alakult ki, ezt már Leiszt Máté sem nézte jó szemmel, így kikérte első idejét.

A kis szusszanás után Anja Asonja volt eredményes, ám nagy fellendülés nem történt, 17:10-nél vezetőedzőnk újra magához hívta a lányokat. Hétről négyre ugyan vissza tudtunk zárkózni, de 25:17-re végül a vendéglátóink hozták az első szettet.

A második játékrészben mintha kicserélték volna a lányainkat, 5:1-gyel kezdtek, ezután Vincent Lacombe kényszerült időt kérni. A pihenő után sikerült visszazárkózni ellenfelünknek, Bodovics Hanna ász nyitását követően 9:8-ra apadt az előnyünk. Innentől kezdve szoros állás mellett folyt tovább a szett, 14:14 után fordult meg az szett, hiszen átvették a vezetést a hazaiak.

A lányok nagyon küzdöttek, és a végjátékra fordulva Linda Jessica ász nyitásával fordítani tudtunk. Ezután újra fordulat következett, 21:19-nél újra a kaposváriak irányították a játékot. Anja Asonja egymás után két pontot szerezve 22:21-re módosította javunkra az állást, és a frissen beálló Garai Zsófi kiváló sáncával már 23:21-nek örülhettünk. A végén óriási csata folyt a szettgyőzelemért, melyet a mieink húztak be 31:29-re.  

A folytatásban 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a felek, az egálról a Kaposvár mozdult el először, olyannyira, hogy 12:9-nél Leiszt Máté avatkozott bele a játék menetébe, időkéréssel. Ám ez sem zökkentette ki a hazaiakat, 16:11-nél ismételten Leiszt Mátén volt a sor, hogy utasításokkal lássa el sajátjait. A sárga-feketéket már nem lehetett megállítani a szett során, 25:18-ra meg is nyerték azt.

2:1-es hazai vezetésről vágtunk neki a negyedik szettnek, mely döntő fontosságú volt. Ennek tudatában kezdtek a kaposváriak, hiszen rögtön az etap elején 6:1-re elhúztak. A továbbiakban is az ő fölényük érvényesült a pályán, így hamar eldöntötték a szett és egyben a pontok sorsát is.

Női Extraliga alapszakasz, 8. forduló

2023. január 13. 18:00, Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 528 néző. 

Kaposvári NRC‒MTK Budapest 3:1 (-17, 29, -18, -10)

Játékvezetők: Mezőffy Zs., Bátkai-Katona Á.

Kaposvári NRC: Kiraz 2, Szedmák 21, De Andrade Maggioni Silva 9, Ubavic 18, Bodovics 10. Csere: Radnai (liberó), Renko Ilic, Godó 5, Gyimes 13.

Vezetőedző: Lacombe Vincent

MTK Budapest: Briga, Asonja 18, Costa 10, Tatár 5, Berkó 1, Szabó 12. Csere: Divényi, Weidemann (liberó), Tarr, Garai 3, Varga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Hullámzó volt a játékunk, nemcsak a mérkőzésen, de a szetteken belül is. A második játszmában nagyot küzdöttünk, elértük a szakaszgyőzelmet. A negyedikben én hibáztam el az állásrendet, ami megzavarta a csapatomat, ebből pedig már nem tudtunk felállni. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!