Kézilabda
Fekete Bozsana

Röplabda: Nehéz helyzetből várhatjuk a visszavágót (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.02.14 Frissítve: 2021.02.14 Röplabda

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján 3:1-re kikaptunk az UTÉ-tól.

MTK Budapest–UTE 1:3 (–15, 21, –18, –20)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: Ujházi, Kiss Z.

MTK Budapest: Császár N. 6, Kilyénfalvi 9, Durst 6, Szerencsés-Miklai 13, Papp O. 11, Vezsenyi 19
Csere: Szalai A. (liberó), Godó, Berkó, Lesi
Vezetőedző: Leiszt Máté

UTE: Rahovszka 13, Bezsandolszka 9, Szabó L. 5, Kojdová 24, Carabali 21, Bagyinka 2
Csere: Karabasheva (liberó), Petőváry 3
Vezetőedző: Horváth András
A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjében csapatunk az UTÉ-val küzd a legjobb négy közé jutásért. A párharc első felvonását szombat este rendezték Budaörsön. A két együttes alapszakaszbeli mérkőzéseit a lila-fehérek nyerték 3:1-re, illetve 3:0-ra, de a mieink utóbbi időben mutatott formája bizakodásra adott okot.

Nem kezdtük rosszul a meccset, Papp Orsi sikeres támadását követően már 6-2-re is vezettünk, ám a folytatásban felzárkózott az Újpest. 12-10 után kilenc pontot szerzett egymás után az ellenfél, itt nagyjából el is dőlt a játékrész végkimenete, igaz, ehhez az is kellett, hogy a mieink négy nyitásrontással segítsék a vendégeket (15-25).

A második szettben folytatódott az adok-kapok: ismét jól kaptuk el a rajtot, ám 8-6 után fordítani tudott az UTE. Hiába azonban a fellángolás, 15-12-nél már Horváth Andrást kérhette ki első idejét.
A folytatásban stabilan őriztük egy-két pontos előnyünket, majd Vezsenyi Adrienn blokkjával egyenlítettünk (25-22).
A harmadik játszmában is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy ponttal. A játékrész derekán, 14-14 után meglépni látszott az Újpest, elsősorban Carabali támadásaival gyűlt meg a bajunk. Leiszt Máté hiába kért időt előbb 15-18-nál, majd 17-21-nél, nem tudtuk megállítani a lila-fehéreket (18-25).

A negyedik szettben is abszolút méltó partnerei voltunk a válogatott légiósokkal felálló Újpestnek, de a fontos pillanatokban rendre megremegett a kezünk, így nagyon nehéz helyzetből várhatjuk a visszavágót (20-25).

A párharc második felvonását február 21-én rendezik a Szilágyi úti Multifunkciós csarnokban.

Leiszt Máté: – Az volt a baj, hogy hiába kezdtük jól a szetteket, és hiába volt magabiztos előnyünk minden játszma derekán, ezt követően mindig beragadtunk egy-egy állásba. Nem voltak bent a fogadások, vagy épp a támadásokat nem tudtuk megoldani, ettől rendre görcsössé váltunk a végjátékra, és futhattunk az eredmény után. Ezen kell most sokat dolgoznunk, mert ezeket a rövidzárlatokat leszámítva magas színvonalú röplabdát játszottunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!