Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: nagyon kevés hiányzott (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.01.29 Frissítve: 2022.01.29 Röplabda

Parádés első szettet követően 1:3-as vereség hazai pályán a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen.

A balatonfüredi egylettel szemben a 2021/22-es idényben idegenben már összecsaptunk, ekkor 3-0-ra győzni tudtak, ám meg kellett küzdeniük a szettekért hiszen a mieink nagyon megnehezítették a dolgukat. A női röplabda Extraliga kilencedik fordulójában ismét ellenük bizonyíthatott Leiszt Máté gárdája.

A kezdés joga az első szettben rögtön nálunk volt, és Tettamanti Virág nyitását követően meg is szereztük az első pontunkat. Kék-fehér lányaink nagy lelkesedéssel és kiváló játékkal kezdték a találkozót. Ellenfelünk csupán 5:6-nál vette át először a vezetést a találkozón. Részükről Stijepics nagyon erőteljes játékot mutatott már az elejétől kezdve, de 9:8-as előnynél Giommarini már három pontot szerzett. Ezután a meccs irányítását átvettek a vendégegyüttes, így 12:15-nél ─ rövid időkérés alatt ─ Leiszt Máté taktikai utasításokkal látta el sajátjait.

A kis szünet hatásosnak bizonyult, hiszen 17:17-nél az ellenfél trénere kényszerült pihenőt kérni tanítványainak. Tatár Gréta nagyban hozzájárult az egalizáláshoz, hiszen három pontnál járt már. Sziládi Viktória találata után, ─ 20:19-nél ─ pedig már a hazai közönség örülhetett. 21:21-nél Vicky Giommarini indíthatta a nyitást, mely sikerrel zárult, így 22:21-es fórban voltunk. 23:22-es állásnál Kilyénfalvi Zsófia kezében volt a labda, ám Koprivica szerezte meg belőle a pontot, aki a vendégek legjobbja volt az első szett során. Ám az ő játéka is kevésnek bizonyult az első játszma megnyeréséhez, hiszen a mieink óriási küzdelemben 26:24-es behúzták az első játékot. Leiszt Máté tanítványai közül többen is kiemelkedő teljesítménnyel járultak hozzá ehhez a sikerhez, ugyanis Tatár Gréta négy, Sziládi Viktória öt, míg Victoria Giommarini már hat pontot ért el.

 

Ugyan a második etap első pontját ellenfelünk érte el, de kiváló Boskó-Kilyénfalvi sáncot követően szorosan a nyomukban voltunk. Ezután sajnos nagyobb hátrányba kerültünk, 2:7-re vezetett már Dejan Desnica együttese, amikor hazai időkérés következett.

A kis szusszanás után négy pontra apadt a különbség, ám ebben a szettben megállíthatatlannak bizonyultak a balatonfürediek, és 5:13-as előnyben voltak már. Ekkor vezetőedzőnk ismét magához rendelte tanítványait, hogy újabb jó tanácsokkal lássa el őket. Giommarini tovább gyűjtögette a pontjait, újabb hárommal gyarapította az első szett után meglévő hatot. Kilyénfalvi Zsófi pedig megszerezte a hetedik pontját, ezzel 12:17-re szépítettünk. Ekkor a vendégek szakvezetése kért időt, hogy megállítsa felzárkózásunkat, ám Savovics a hálóba ütötte a labdát, így négy pont volt már csak a két fél között a differencia. 15:24-nél a Szent Benedek röplabdázói csupán egy pontra voltak a második játszma megnyerésétől, és ugyan Sziládi Viktória megakadályozta ezt, de végül 17:25-re nyerték a szettet vendégeink.

A harmadik játszmában ellenfelünk 1:4-re vezetett, de Kilyénfalvi Zsófia pontszerzését követően nálunk volt a kezdeményezés Giommarini révén. Stijepics rontott nyitása után már 4:6 állt az eredményjelzőn. Tartani tudta ugyan a balatonfüredi klub az előnyt, de nem hagytuk leszakítani magunkat. A vendégek elhibázott ütése után még közelebb kerültünk, és csupán egy ponttal voltunk lemaradva. Tatár Gréta hatodik pontjánál 13:16-os hátrányban voltunk. Ekkor zsinórban négy pontot értek el a vendégek, így csupán ötre voltak a szettgyőzelemtől. 17:23-as vendég vezetésnél Kilyénfalvi Zsófia már tizenegy pontnál járt. Végül 19:25-re nyerték a harmadik etapot a Veszprém megyeiek.

A negyedik szett kezdődött el, amikor a vendégeinket csupán egy megnyert játszma választotta el a végső győzelemtől. Az etapot Kilyénfalvi Zsófia gyönyörű pontszerzése indította. Új erőket mozgósítottunk, ugyanis a 3:2-nél nálunk volt a karmesteri pálca, ám több hibánkat követően 5:6-nál már náluk volt az irányítás. Óriásit küzdöttek lányaink, végig fej-fej mellett haladt a két csapat, de ellenfelünk kerekedett felül és a szakvezetésünk által kért pihenőidő előtt 9:12-re vezettek.

A kis szünet után egy pontra zárkóztunk fel. Tovább folytatódott a kiélezett harc a pályán, egy pontra voltunk, de az egalizálás nem jött össze, sőt 16:19-es lemaradásban voltunk. A kék-fehér gépezet akadozni látszott, ugyanis 16:22-es hátrányt jegyezhettünk. Visszakapaszkodtunk 20:23-ra, parázs hangulatú végjátéknak néztünk elébe. Giommarini rontott nyitásával a vendégek meccslabdával következhettek, melyet pontra is váltottak. Végül parádés első szett után csupán megnehezítenünk sikerült a vendégek dolgát, így 1:3-as vereséget szenvedtünk.

Legközelebb február 4-én az 1. MCM-DIAMANT Kaposvári Női Röplabda Club otthonában lépünk pályára.

Női Extraliga alapszakasz

MTK Budapest−Szent Benedek RA 1:3 (24, -17, -19, -20)

Budaörs, 100 néző
Vezette: Ujházi M., Bátkai-Katona Á. (Kósa D., Nagy D.)

MTK Budapest: Giommarini 18, Kilyénfalvi 15, Sziládi 12, Tettamanti 7, Boskó, Tatár 8.
Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Petri, Berkó 1, Borsos
Vezetőedző: Leiszt Máté

Szent Benedek RA: Szerényi 1, Stijepic 16, Savovic 13, Kiss 12, Iosia, Korpovica 17,
Csere:  Fáth, Baksa (liberók), Jimerson 10, Bleicher 1, Vacsi.
Vezetőedző: Desnica Dejan

Leiszt Máté: ─ Ismét jó teljesítmény nyújtottunk, a múlt héthez képest előre is léptünk, hiszen szettet is tudtunk nyerni. Rutinra van még szükségünk ahhoz, hogy ezeket a mérkőzéseket a magunk javára tudjuk fordítani. Egyszerre vagyok mérges és elégedett is, hiszen sok ki nem kényszerített hibát vétettünk és helyenként fegyelmezetlenek voltunk, másrészt látszik, hogy szépen haladunk előre s fejlődünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!