Taekwondo
Salim Omar

Röplabda: küzdésből jeles, ezen az úton kell haladni tovább!

Publikálva: 2023.02.11 Frissítve: 2023.02.11 Röplabda

Az őszi összecsapás óta változatlan kerettel felálló listavezető vendége volt röplabdacsapatunk, az Extraliga alapszakaszának tizenkettedik fordulójában, ahol 3:0-s vereséget szenvedtünk a Vasas Óbudától.

A rajtot a Vasas-Óbuda gárdája kapta el jobban, négy ponttal indították a mérkőzést. Leiszt Máté 9:4-nél elégelte meg a hazai ténykedést, így magához hívta csapatát. Az időkérés után ötről háromra zárkóztunk, ám 14:7-nél újra a piros-kékek tettek szert nagyobb előnyre. Az újabb időkérésünk után sem tudtunk közelebb kerülni, sőt a hibáinkat könyörtelenül kihasználta az éllovas, így 25:12-re nyerte az első etapot.

A második szettet Briga Zsanett pontot érő sáncával kezdtük, és 11:11-ig tartani tudtuk a lépést ellenfelünkkel. Ezt követően 18:12-nél hatpontos hátrányba kerültünk, ahonnan igyekeztek a lányok újra megközelíteni a Vasas Óbudát, de magabiztosan tartották a kiharcolt fórt. Sokkal jobb játékot mutattunk ebben a szettben, mint az ezt megelőzőben, ám így is 25:17-re elveszítettük.

2:0-ról folytatódott a párharc, így a hazai csapat a győzelemért indíthatta meg az etapot. 12:12-es állásig fej-fej mellett haladt a két csapat, és erről az állásról a mieink tudtak elmozdulni, ehhez Anja Asonja eredményessége és ellenfelünk hibázása is kellett. Vendéglátónk trénere kényszerült most időkérésre, ám Anja Asonja vezérletével tartottuk kétpontos előnyünket. A végjátékra is megtartottuk a kétpontos fórt, és remekül küzdöttek a lányok, hogy a hazaiak ne tudják lezárni a mérkőzést. A kiváló harcunk ellenére 30:28-ra abszolválták a szettet a piros-kékek, ezzel pedig eldőlt a három pont sorsa.

Női Extraliga alapszakasz, 12. forduló

2023. február 11. 17:00 Budapest, Vasas Folyondár Jobb Pálya, 115 néző.

Vasas Óbuda‒MTK Budapest 3:0 (-12, -17, -28)

Játékvezetők: Varjasi M., Bátkai-Katona Á.

Vasas Óbuda: Vezsenyi 11, Kump 7, Fábián 2, Török 11, Papp 13, Boyko 4. Csere: Szalai (liberó), Bannister 1, Skrypak, Jámbor, Fricova 7.

Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz

MTK Budapest: Asonja 16, Szabó 10, Berkó, Garai 2, Tatár 8, Costa 9. Csere: Weidemann (liberó), Briga 1.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Az első két szettben hullámzó volt a teljesítményünk, ám a harmadikban megtaláltuk saját ritmusunkat. A harmadik szett befejezésére több lehetőségünk is adódott, ám nem tudtuk megvalósítani, és a rutinosabb Vasas Óbuda le tudta zárni a mérkőzést. Dicséret illeti a lányokat a mai küzdésért, ezen az úton kell haladnunk tovább.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!