Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: Három szettben nyert a Vasas Óbuda (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.01.15 Frissítve: 2021.01.15 Röplabda

Hatalmasat küzdöttünk a bajnoki címvédővel, de ezúttal sem tudtunk átlépni saját árnyékunkat.

MTK Budapest–Vasas Óbuda 0:3 (–32, –21, –17)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: dr. Árpás, Kiss Z.

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 6, Papp O. 10, Vezsenyi 15, Császár N. 13, Kilyénfalvi 5, Durst 2
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi 1, Petri, Godó 2, Berkó, Dani
Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas Óbuda: Takács D. 11, Giota 8, Windisch 6, Török K. 12, Strunjak 6, Caliskan 6
Csere: Juhár, Mihály D. 1 (liberók), Kiss G. 8, Zernovic 1
Vezetőedző: Jakub Głuszak

A női röplabda Extraliga 14. fordulójában csapatunk a Magyar Kupa és bajnoki címvédő Vasas Óbudát látta vendégül Budaörsön. A Vasasból ezúttal hiányzott Sanja Popovics-Gamma, ott volt viszont a két új igazolás, Aikaterina Giota és Sila Caliskan is.

Hullámzó játékot hozott az első játszma: Leiszt Máté 12-14-es állásnál kérte ki első idejét, majd ezt követően fordítani tudtunk, így Jakub Głuszak már 19-17-nél követte kollégája példáját. A hajrában Kilyénfalvi Zsófi támadását követően két szettlabdánk is volt, de a vendégek mindkettőt hárították. A maratoni, ám elképesztő izgalmakat tartogató végjátékot végül a Takács Dorotiék bírták jobban idegekkel (32-34).

A hatalmas küzdelemben elveszített első játszma szemmel láthatóan megfogta Leiszt Máté tanítványait, így ezúttal hamar meg tudott lépni a Vasas. 6-12-es állásnál nem tűnt túl biztatónak a helyzetünk, de innen még volt visszaút. 18-18-nál utolértük ellenfelünket, sőt, Császár Norina jóvoltából még a vezetést is átvettük. A vendégek azonban nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból, és huszáros hajrával behúzták a második szettet is (21-25).

A harmadik játszmában ismét hamar állva hagyott minket a vendégcsapat, és – bár lányaink küzdöttek becsülettel – ezúttal már nem volt elég erőnk és hitünk, hogy felzárkózzunk. Jakub Głuszak együttese így három ponttal távozhatott Budaörsről, igaz, alaposan meg kellett izzadnia érte (17-25).

Csapatunk legközelebb január 30-án lép pályára: a DVTK-t látjuk vendégül Budaörsön.

Leiszt Máté:Az látszik, hogy a játék minőségét illetően léptünk egyet előre, ezt az első két szettben bizonyítottuk. De mindegy mennyit fejlődünk, az eredmények csak akkor jönnek majd, ha a szívünk is a helyén lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!