Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: három szettben győztük le a budaörsieket a kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.09 Frissítve: 2021.11.10 Röplabda

Sajátos helyzetben idegenben, mégis hazai pályán játszottuk idei első Magyar Kupa mérkőzésünket a Budaörsi DSE ellen.

Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Budaörsi DSE–MTK Budapest 0:3 (14, 21, 23)
Illyés-Aramis Sportcsarnok
Vezette: Újházi Mónika, Jámbor Tamás

MTK Budapest: Kilyénfalvi 5, Spaethling 5, Sziládi 9, Tatár 10, Boskó 1, Borsos 5. Csere: Szalai (liberó), Varga 2, Tettamanti 3, Berkó, Weidemann (liberó)

A mérkőzés elején – esélyeshez méltóan – átvettük az irányítást (2-5), majd Sziládi vezetésével, ász nyitásával növelni is tudtuk a fórt (5-9). Ettől kezdve több rossz nyitást és technikai hibát követően haladtak a csapatok, de a mieink magabiztosabbnak látszottak (10-15). A budaörsi edző időkérését követően sem változott jelentősen a játék képe (12-20), érzékelhető volt a két együttes közötti osztálykülönbség. A szettet végül Borsos, Sziládi és Kilyénfalvi pontjával zártuk le (14-25).
Ekkor Sziládi öt, Kilyénfalvi négy, Tatár és Borsos két-két pontnál járt, míg az ellenfélnél Pisák háromnál tartott.

A második játszma elejét gyors adok-kapok jellemezte (5-5), de egy-két ponttal mindig a hazaiak mentek, többek között Borsos és Boskó rontott nyitása miatt, ám Tatár ászával egyenlítettünk (8-8). Mindkét oldalon sok volt a rontás, edzőnk folyamatosan próbálta nyugtatni játékosait, majd 12-10-nél időt is kért. Mindkét szakember folyamatos cserékkel próbált belenyúlnyi a meccsbe. Ekkor úgy tűnt, hogy a budaörsi nagyobb sikerrel (17-13). A hazaiak következő időkérése 20-18-as állásnál jött, amikor komolyabb előnyt tékozoltak el, de szinte azonnal egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük (20-21). Ekkor jött Borsos és Tatár (21-23), majd az újabb budaörsi időkérés, végül Tatár zárta le a szettet (21-25). Itt Sziládi nyolc, Tatár hét, Kilyénfalvi és Spaethling négy-négy pontot jegyzett már, míg ellenfelünknél Tátrai járt négynél.

A harmadik játszma – az előző kettőhöz hasonlóan – rontott nyitásokkal, támadási hibákkal, hektikusan indult (3-5), aztán kiegyenesedtünk (4-9), ám később újra kuszálódni kezdtek a szálak (12-13). Vezetőedzőnk nem volt nyugodt, 14-14-nél kikérte idejét. 18-18-ig fej-fej mellett haladtak az alakulatok, ekkor Újvárosi mester kért időt, úgy tűnt eredményesen (21-18), ám visszajöttünk a meccsbe, és 23-22-nél megint Leiszt Máté jelezte, hogy beszélnie kell lányaival. Jött is az egyenlítés (23-23), majd budaörsi hiba után Sziládi lezárta a meccset (23-25).

Vezetőedzőnk így értékelt a találkozó után: – Fontos volt számunkra, hogy ilyen különbséggel nyerjünk. Szokatlan felállásban játszottunk, örülök, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott. Magabiztos előnyt szereztünk, egyértelmű célunk a továbbjutás.

Visszavágó december 7-én, kedden, 19:45-kor az Aramis csarnokban

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!