Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: Frusztráló vereség

Publikálva: 2021.04.10 Frissítve: 2021.04.10 Röplabda

Kiénekelték a sajtot női röplabdacsapatunk szájából, egyenlített a DVTK.

DVTK–MTK Budapest 3:2 (–14, 21, –20, 21, 9)
Generali Aréna, zárt kapus
Vezette: dr. Árpás, Szarka

DVTK: Egri 5, Szajkó 8, Kountoura 10, Horton 32, Kiss E. 6, Beddingfield 3
Csere: Dömsödi (liberó), Kundrák 12, Sitku, Tóth R., Mészáros Zs.
Vezetőedző: Toma Sándor

MTK Budapest: Berkó 5, Szerencsés-Miklai 18, Papp O. 9, Vezsenyi 23, Godó 6, Kilyénfalvi 11
Csere: Szalai A., Dékány V. (liberók), Dani 1, Durst 1, Borsos 1, Lesi
Vezetőedző: Leiszt Máté
Péntek este rendezték a DVTK elleni, a bennmaradásról döntő párharc második felvonását. Az első mérkőzést 3:0-ra nyertük Budaörsön, de tudtuk, idegenben jóval nehezebb dolgunk lesz. Tovább növelte ellenfelünk esélyeit, hogy visszatért csapattársai közé a keddi meccset betegség miatt még kihagyó Kundrák Eszter.

Az első játszma 8:8-ig abszolút kiegyenlített játékot hozott, ám ezt követően le tudtuk szakítani ellenfelünket. Toma Sándor hiába kért időt előbb 8:11-nél, majd 11:20-nál, magabiztos, lendületes játékkal húztuk be az első szettet (14:25).

A második játszmára „megérkezett” a DVTK, vagy – a hasonlatnál maradva – talán inkább mi szálltunk vissza a buszra. Elillant a magabiztosságunk, vérszemet kapott a hazai csapat, és a szett derekán állva hagyott minket. Leiszt Máté gyors egymásutánban (14:10-nél, majd 16:10-nél) kikérte mindkét idejét, de nem hatott a „sokkterápia”, egyenlített a DVTK (25:21).

A harmadik szettben úgy tűnt, talpra tudunk állni a pofonból: ezúttal 11:11 után – az egymás után három ászt ütő Szerencsés-Miklai Zsanett vezetésével – egy 7-0-s rohammal leszakítottuk a hazaiakat, így újra nálunk volt az előny (20:25).

A negyedik szettet is jól kezdtük – utólag nézve talán itt mentek félre a dolgok (lásd vezetőedzőnk nyilatkozatát alább). Hiába a jó rajt és a négypontos előny, a DVTK gyorsan egalizált. Sőt, 12:12 után ötöt „számoltak ránk” a hazaiak, és bár a folytatásban küzdöttünk, vagyis inkább erőlködtünk, innen már nem volt visszaút, jöhetett a döntő szett (25:21).
Az ötödik játszmát gyors 4:0-lal kezdte a DVTK, és úgy tűnt, megroppantunk a tét súlya alatt. A folytatásban is négy-öt pontos hátrányban üldöztük ellenfelünket, de a rengeteg ki nem kényszerített hiba miatt esélyünk sem volt már felzárkózni (15:9).

Fájó volt a Miskolcon kapott pofon, de keseregni most nincs idő, hétfőn vissza kell találnunk a helyes útra.

Leiszt Máté:Agyonnyert mérkőzést veszítettünk el, mert a negyedik szettben, 9:5-ös állásnál elhittük, hogy vége a találkozónak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!