Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: Cél a továbbjutás

Publikálva: 2021.12.07 Frissítve: 2021.12.06 Röplabda

Női röplabdázóink a Magyar Kupa visszavágó-mérkőzésén a Budaörsi DSE ellen lépnek pályára hazai közönség előtt.

Női röplabdázóink december 7-én – kedden – 20:00 órakor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének második mérkőzésén hazai pályán fogadják a Budaörs csapatát. Az első összecsapáson 3:0 arányban lányaink nyerték. Az első szettet 14-25 arányban magabiztosan hozták mieink. A második játszmában megnehezítették a dolgunkat a budaörsiek, hiszen a szettet egyértelműen ők uralták, de előnyüket eltékozolva Borsos Lili és Tatár Gréta pontjaival 21-23-ra nyertünk ezt a játszmát is. A harmadik szett igen hektikusan indult, 18-18-ig fej-fej mellett halad a két csapat, melyből a budaörsi egylet jött ki jobban, s már két ponttal is vezettek. Leiszt Máté időkérését követően fordult a kocka, egyenlítettünk, majd Sziládi Viktória szerzett pontja eldöntötte a játszma sorsát a mi javunkra.

A visszavágó során nem lehet más célunk, mint az ismételt győzelem és a továbbjutás a következő fordulóba. Ahogy az első meccsen, itt is az esélyesség terhe mellett kell érzékeltetnie Leiszt Máté tanítványainak a két csapat közötti osztálykülönbséget, uralni a találkozót.

Vezetőedzőnk, Leiszt Máté gondolatai a Magyar Kupa visszavágó mérkőzéséről: – A legfontosabb, hogy abszolváljuk ezt a mérkőzést, lehetőség szerint 3:0-s eredménnyel, úgy, hogy szeretném minden játékosomat a pályára küldeni. Érvényesítenünk kell a papírformát, és elsődleges, hogy magabiztos játékkal kiharcoljuk a továbbjutást, de fél szemmel már a következő körre tekintve, szeretném, ha a békéscsabaiak elleni összecsapásra is lenne lehetőségünk készülni.

Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó

MTK Budapest─Budaörs DSE

2021. december 7., kedd, 20:00 Illyés-Aramis Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!