Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: Búcsú a kupától (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.02.22 Frissítve: 2021.02.22 Röplabda

Sima vereséget szenvedtünk az UTE otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

UTE–MTK Budapest 3:0 (23, 17, 16)
Szilágyi úti multifunkciós csarnok, zárt kapus
Vezette: Szabó P., Bátkai-Katona

UTE: Bagyinka 2, Rahovszka 14, Bezsandolszka 2, Petőváry 4, Kojdová 13, Carabali 12
Csere: Karabasheva (liberó), Villám 2, Németh H. 3, Boros 2, Balogh (liberó), Kis 2
Vezetőedző: Horváth András

MTK Budapest: Vezsenyi 14, Godó 10, Kilyénfalvi 4, Durst 2, Szerencsés-Miklai 4, Papp O. 5
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi 3, Petri 1, Borsos 1, Berkó, Sátorhelyi (liberó), Dani
Vezetőedző: Leiszt Máté
A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját rendezték vasárnap délután a Szilágyi úton: csapatunk az UTE otthonában lépett pályára. Az odavágót 3:1-re a lila-fehérek nyerték, így már az aranyszett kiharcolásához is nagy bravúrra volt szükség.

Vezsenyi Adrienn ászával kezdődött a mérkőzés, amelyre négy újpesti pont volt a válasz. Aggódni azonban nem kellett, pár perccel később – Szerencsés-Miklai Zsanett támadását követően – ismét mi vezettünk, ezúttal 6-5-re. A folytatásban is kiegyenlített, de hullámzó volt a játék: hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két ponttal, így végül fej-fej mellett érkeztek meg a hajrába. 23-23 után a bolgár Vangeliya Rahovszka előbb okos ejtésével előnyhöz juttatta övéit, majd bevitte a kegyelemdöfést (25-23).

A második játszmában eleinte folytatódott az egyenlő erők küzdelme, a játékrész derekáig tartottuk a lépést ellenfelünkkel. 12-12 után azonban megmagyarázhatatlan rövidzárlat következett, amelyet a hazaiak köszöntek, és egy 10-1-es szériával eldöntötték a szettet, illetve a továbbjutás kérdését is (25-17).
Az immár tulajdonképpen tét nélküli harmadik szettre mindkét vezetőedző sort cserélt, lehetőséget kaptak a fiatalok. A játék képét illetően azonban ez sem hozott nagy változást: a hazaiak felszabadultan, magabiztosan játszottak, szemmel láthatóan élvezték a bizonyítási lehetőséget, míg a mieink nem igazán tudták elkapni a fonalat (25-16).

Nem sikerült tehát a legjobb négy közé jutást a Magyar Kupában, de keseregni nincs idő, fontos mérkőzések várnak még ránk az Extraligában.     

Leiszt Máté:Nagy lehetőséget szalasztottunk el, az első szett volt a mérkőzés kulcsa. Egy álommal szegényebbek lettünk, de fel kell emelni a fejünket, és a további célokra kell koncentrálnunk, hiszen nagy csaták várnak még ránk a bajnokságban. Gratulálok az Újpestnek a továbbjutáshoz!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!