Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: bajnok az U19-es csapatunk

Publikálva: 2022.05.30 Frissítve: 2022.05.30 Röplabda

Tímár Edit gárdája nagyot ment Békéscsabán.

A hétvégén zajlott az U19-es női röplabdázók országos döntője Békéscsabán, ahol a mieink mellett az UTE, a Szeged és a Vasas A és C, valamint a Békéscsaba együttese képviseltette magát. Az első napon a csoportmérkőzésekre került sor, ahol mindkét lila-fehér csapatot ‒ Újpest és Békéscsaba ‒ legyőzték lányaink.

MTK‒UTE 3-2 (28,-21,10, -22, 8)
MTK‒ BRSE  3-1 (-17, 24,23,21)

A második játéknapon került sor az elődöntőre, amit a Vasas C ellen vívtunk. A találkozót 3-0-s végeredménnyel hoztuk, így egyenes út vezetett a döntőbe. A finálé volt az esemény fénypontja, ahol a Vasas A együttesével találtuk szembe magunkat. A párharcon ugyan egy szettet elveszítettünk, de így is 3-1-es sikert aratva nyertük meg a végső ütközetet, ezzel pedig az U19-es korosztályban kék-fehér lányaink érdemelték ki a bajnoki címet.

Vezetőedzőjük, Tímár Edit nagy büszkeséggel és örömmel értékelte a tanítványai teljesítményét:

‒ Elmondhatatlanul büszke vagyok a lányokra, a torna mindhárom napján fantasztikus teljesítményt nyújtottak. A nehéz pillanatokban helyén volt a szívük, és olyan színvonalon játszottak, amit mindig is tudtam, hogy bennük van, felejthetetlen élmény marad. A bajnoki címünkkel történelmet is írtunk, mert mi vagyunk ennek a korosztálynak az utolsó bajnokcsapata, ugyanis a következő szezonban a szövetség átalakítja a lebonyolítás rendszerét, és U20-as bajnokságban indulhatnak a csapatok. Szeretném megköszönni a szülőknek is a támogatást, és a fergeteges hangulatot, amivel olyan atmoszférát teremtettek, ami hozzájárult a sikerünkhöz.

Az együttes által közösen kiharcolt aranyérem mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosainkat egyénileg is díjazták. Különdíjasok: Berkó Liliána ‒ a torna MVP játékosa és a torna legjobb feladója címet is kiérdemelte ‒, Weidemann Lili ‒ a torna legtechnikásabb játékosa ‒, Tordai Mirtil ‒ az MTK csapatának legjobb játékosa.

Torma Ágnes (U19) OIB I. osztály, LEÁNY DÖNTŐ – Békéscsaba
5. helyért: UTE U19 A – Szegedi RSE 3-2 (12, 11, 15, 20, 9)
3. helyért: Vasas SC C – Békéscsabai RSE 3-0 (20, 11, 21)
1. helyért: MTK Budapest – Vasas SC A 3-1 (19, 22, –20, 14)

Fotók: Magyar Röplabda Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!