Kézilabda
Porobic Zoé

Röplabda: az utánpótlásnál sem tétlenkednek

Publikálva: 2022.09.27 Frissítve: 2022.09.26 Röplabda

A hétvége a felkészülési tornákról és olyan mérkőzésekről szólt, ahol több bajnoki, tétmeccs is szerepelt már a programban.

Felnőtt röplabdacsapatunk mellett a fiatalok is munkában vannak, olyannyira, hogy több edzőmérkőzést és tétmeccset is játszottak az elmúlt hétvégén.

Benkóné Kőrös Mária és az U13-asok Dunakeszin vehettek részt felkészülési tornán. Annak érdekében, hogy minden gyermek a lehető legtöbbet tölthesse a pályán, két csapattal neveztünk be a gyakorlásra, „MTK kék” és „MTK fehér” néven.

A mérkőzések a következőképp alakultak:

MTK kék‒MTK fehér 3-0

VSD A‒MTK kék 0-3

MTK fehér‒Dunakanyar 1 0-3

MTK kék‒Dunakanyar 1 2-1

VSD A‒MTK fehér 3-0

A tornát az „MTK kék” csapatunk nyerte meg, míg az „MTK fehér” alakulat a negyedik helyen zárt.

„MTK kék” csapat tagjai: Kindornai Viktória, Sipos Milla, Barcsa Boglárka, Szűcs Kincső, Szikla Róza, Babits Lola

„MTK fehér” csapat tagjai: Kozma Lilla, Major Blanka, Bocskov Szonja, Mihály Zille, Zánkai-Laki Flóra, Kapolyi Hanna, Kovács Gabriella,

Mindkét gárda edzője: Benkóné Kőrös Mária

Az U20-as csapatunk szombati mérkőzései már nem a felkészülés jegyében zajlottak Békéscsabán, hiszen számukra elkezdődött a bajnokság. Az első fordulóban a hazai együttessel, illetve a Gödöllővel harcoltak meg Tímár Editék.

Eredményeink:

BRS–MTK Budapest 3-1 (22, -17, -17, -16)

MTK–Gödöllő 3-1 ( -16, 21, 14, 22)

Rajtuk kívül Magyar Liza U15-ös fehér csapata is elkezdte a bajnoki menetelést. A lányok a Vasas pályáján léptek parkettre, ahol két találkozót is lejátszottak:

KASI–MTK fehér 3-0 (-19, -23, -22)

Vasas fehér–MTK fehér 3-1 (- 20,- 24, 26, -27)

A lányok vezetőedzője a következőképp értékelte a két találkozót: ‒ Az az érzésem, hogy mind a két csapat ellen volt esélyünk, de sajnos a támadásaink befejezése nem volt elég kiemelkedő. Első meccsünk volt így együtt. Tanultunk a hibákból és levontuk a következtetést is, de nem ragadunk benne ezekben az eredményekben.

Az U15 másodosztályában szereplő gárdánk mellett ebben a korosztályban elsőosztályban is érdekeltek vagyunk, ahol Benkóné Kőrös Máriáék szintén az első bajnoki fordulóban bizonyíthattak.

A Szamos utcában pályára lépő röplabdázóink a Szolnok és a Szombathely csapatai ellen vívtak meg. Az eredmények a következőképp alakultak:

MTK kék‒Szolnok   0-3 (-24, -5, -11)

MTK kék‒Szombathely SI 0-3 (-10, -14, -13)

Az MTK kék csapat tagjai: Lokodi Sára, Tisza Fruzsina, Fácán Nina, Kecskés Kinga, Frey Gréta, Páhi-Gasparovics Róza, Hegyi Hédi, Kelemen Lotti, Tóth Kinga, Temesvári Hanna, Feng Zitong, Csuta Leila, Egressy Róza, Kurucz Anna

Edző: Benkóné Kőrös Mária

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!