Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: hazai környezetben is kikaptunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.21 Frissítve: 2022.03.22 Röplabda

A rájátszás negyeddöntőjének második mérkőzésén a Vasas Óbuda vendégeskedett nálunk, és 3-0-ás sikert aratott.

A mérkőzés egyből a mi pontszerzésünkkel kezdődött, ám 4:2-nél már a vendégegyüttes tudhatta magáénak a vezetést. Windisch Kinga vonalon kívül landoló akciójával pedig már 7:4-es fórban voltak, de szépen tartottuk magunkat. Az első szett alig indult el, de már mindkét csapat többször is elhibázta nyitását. A Vasas Óbuda játékosainak keze is többször megremegett, és Kilyénfalvi Zsófi másodszorra volt eredményes, amikor egalizáltunk.

Tettamanti Virág kiváló ász nyitásnak köszönhetően már a vendégek trénere forrt az indulattól, hiszen 12:11-es előnybe kerültünk. A görög szakember időt is kért, mely hatásosnak bizonyult, és 16:13-as mínuszban már Leiszt Máténak kellett magához rendelnie sajátjait. 20:15-nél a kék-fehérek mestere kénytelen volt második időkérését is kihasználni, hiszen az ellenfelünk tovább duzzasztotta a különbséget a maga javára. 24:18-nál szettlabdája volt riválisunknak, az első próbálkozást ugyan hárítottuk, de a másodikat nem rontották el Athanasopoulos Ioannis tanítványai.

A szuper napot kifogó Bannister Taylor Denise hatodik pontjával indították a második etapot a vendégek. Látszott a fáradtság a csapatokon, az átlagosnál több ki nem kényszerített hibát követett el mind a két gárda. Harcoltak röplabdázóink ahogy csak tudtak, 7:7-nél egyenlő állt az eredményjelzőn. Erről az állásról a vendégek voltak képesek ellépni, és 15:9-nél a szett eddigi legnagyobb előnyét alakították ki. Ekkor hívta szusszanni Leiszt Máté sajátjait, hogy a frissülés közben utasításokkal lássa el őket.

Úgy tűnt leragadtunk a pontszerzésben, míg a piros-kékek tovább gyűjtögettek. Bannister ütéseit nagyon nehezen tudtuk fogadni, már tizenegy találatnál járt a Vasas Óbuda játékosa. Új erőket mozgósítottunk, és három pontra zárkóztunk, ezt megelégelte a görög szakember, így most ő kért időt. 21:17-nél utolsó roham reményében Leiszt Máté is magához hívta lányait.

Kilyénfalvi Zsófi tizedik pontját szerezve már csak három, majd Tettamanti Virág remek sánctevékenységével kettőre apadt a differencia. Előbb Windisch Kinga, majd Tatár Gréta extrázott, így egalizáltunk. Nagy küzdelem folyt a pályán a szettért, amit 28-26-ra veszítettünk el.

A harmadik játszma az utolsó esélyt kínálta számunkra, hogy ne engedjük ellenfelünknek befejezni a találkozót. A szett az eddigi talán leghosszabb labdamenettel indult, ám nem a mi pontszerzésünkkel zárult. A játékrész menete az előzőkéhez hasonlóan folyt, egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat, egészen 10:7-ig, amikor mi voltunk hárompontos pluszban. 11:7-es vezetésünket már a vendégek szakvezetése sem hagyta szó nélkül, első idejét kérte ki az etapban.

Nagyon kapaszkodtak a piros-kékek, és 13:13-nál egyenlíteni tudtak, sőt két ponttal meg is léptek. Nem sokáig tartott az örömük, hiszen 16:15-nél már mi mosolyoghattunk. Amilyen hamar visszavettük, olyan könnyen el is engedtük az előnyt, 19:16-nál fordult a kocka. A megszerzett fórt tartani tudták a vendégek, a szettet pedig 24:19-re nyerték.

A három győzelemig tartó negyeddöntős sorozat második állomását követően a Vasas Óbuda magabiztosan vághat neki a március 24-i harmadik ütközetnek 2-0-s vezetéssel.

Női Extraliga rájátszás negyeddöntő, második mérkőzés

2022. március 21. 17:15, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest‒Vasas Óbuda 0-3 (-19, -26, -19)

Játékvezetők: Halász E., Szarka J. (Hidegkuti D., Kósa D.)

MTK Budapest: Giommarini 4, Kilyénfalvi 14, Boskó 1, Tettamanti 5, Windisch 14, Tatár 8. Csere: Weidemann, Szalai (liberó), Borsos.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas Óbuda: Fábián 2, Bannister 17, Zernovic 10, Papp 4, Boyko 13. Csere: Bamba (liberó), Kalicanin 6, Kump 1, Király-Tálas, Vezsenyi.

Vezetőedző: Athanasopoulos Ioannis

Leiszt Máté: ‒ Amikor megcsináltuk azokat a dolgokat, amiket az előző mérkőzés értékelésén megbeszéltünk, akkor nagyon szép röplabdát játszottunk, viszont a fejünket többször elveszítettük, így jöttek a ki nem kényszerített hibák. Becsülettel küzdöttünk, a hibák ellenére is látszott a játékunkon az előrelépés, így készülünk a harmadik találkozóra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!