Kézilabda
Szőke Szonja

Röplabda: A DVTK ellen folytatjuk (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.03.28 Frissítve: 2021.03.28 Röplabda

A Balatonfüred küzdhet tovább az ötödik helyért, ránk a DVTK vár.

MTK Budapest–Szent Benedek-Balatonfüred 0:3 (–22, –15, –18)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: Kiss Z., Selega

MTK Budapest: Durst, Szerencsés-Miklai 11, Papp O. 8, Vezsenyi 17, Godó 6, Kilyénfalvi 3
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi, Berkó, Dani
Vezetőedző: Leiszt Máté

Szent Benedek-Balatonfüred: Herbin-Baker 7, Sevarika 15, Szerényi 4, Valdez 14, M. Skorics 7, Vacsi 10
Csere: Fáth (liberó), Araczki
Vezetőedző: Kormos Mihály
Szombat este rendezték az MTK Budapest–Szent Benedek-Balatonfüred párharc harmadik felvonását. Az első kettőt Kormos Mihály tanítványai nyerték 3:1-re, illetve 3:0-ra, így ezúttal az életünkért küzdöttünk.

Az első játszma sokáig kiegyenlített játékot hozott, úgy tűnt, Leiszt Máté együttese kiheverte a szerdai, fájó pofont. 17:16 után meglépni látszott a Balatonfüred, vezetőedzőnk gyors egymásutánban ki is kérte mindkét idejét. A vendégek első szettlabdáját még hárítani tudtuk, de egy rosszul időzített nyitásrontás végül a vesztünket okozta (22:25).

A második szettben 10:11-ig tudtuk tartani a lépést a Szent Benedekkel, ezt követően 6-0-s rohammal megléptek a vendégek. Sajnos ismét a szerdai arcát mutatta a csapat, egy-két rossz megoldást, tévesnek tűnő ítéletet követően pillanatok alatt elillant minden önbizalmunk (15:25).

A harmadik játszmában a játékrész derekán jött a menetrendszerű rövidzárlat: 13:13 után a vendégek egy 7-1-es szériával leszakították ellenfelüket, és ezzel el is dőlt a mérkőzés, illetve a párharc végkimenetele (18:25).

Csapatunk így a női röplabda Extraliga hetedik helyéért, egyúttal a kiesés elkerüléséért küzdhet tovább, ellenfelünk az újonc DVTK lesz. 

Leiszt Máté:Sajnáljuk, hogy nem úgy alakult ez a párharc, ahogy elterveztük. Gratulálok a Balatonfürednek! Nekünk innentől kezdve az a dolgunk, hogy az alapszakasz során mutatott játékunkhoz visszatérjünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!