Kézilabda
Szőke Szonja

Röplabda: győzelem idegenben

Publikálva: 2022.02.26 Frissítve: 2022.02.26 Röplabda

A DVTK otthonában nyert Leiszt Máté csapata.

Fontos mérkőzés elé nézett női röplabdacsapatunk, ugyanis az őszi szezonban a DVTK ellen győzni tudott hazai környezetben, és most is ilyen reményekkel vágott neki a – február 26-án, 18:00 órakor kezdődő – találkozónak Miskolcon.

Az első szettet a hazaiak kezdték jobban, ám már 7:7-nél egyenlíteni tudtak Leiszt Máté tanítványai. Ezután ismét újat tudtak mutatni diósgyőriek, és 15:11-es fórt harcolt ki. Ekkor kért rövid pihenőt vezetőedzőnk, hogy taktikai utasításokkal lássa el sajátjait, ám a Szabó Éva vezette diósgyőri röplabdások nem hagyták kizökkenteni magukat, így magabiztos játékkal 25:16-ra nyerték az első felvonást.

Az első etap nem a mi szájízünknek kedvezően alakult, ám a másodikban nagy elánnal indultunk neki a meccsnek. 5:8-nál most az ellenfélnek kellett időt kérni, de Kilyénfalvi Zsófia egymás után két pontot is szerzett, ezzel már 12:18-nál a kezünkben volt a játszma sorsa. Ugyan 19:22-nél kicsit aggódhattunk, mert olyan nagy erőre kaptak a hazaiak, hogy képesek lehettek volna fordítani is akár, de hibás feladásnak, és Vicky Giommarini találatainak hála mi örülhettünk a szettgyőzelemnek.

A harmadik szett eleje szorosra sikerült, ám 6:10-nél már mi voltunk négypontos előnyben. Szerencsére az etap során tovább tudtuk növelni a fórt, így megnyugtatóan röplabdázhattunk, és kérdés sem volt, hogy a mi győzelmünkkel zárul a felvonás. Ezzel már összesítéseben 2-1-re vezettünk, így csupán egy nyert játszmára voltunk a bajnoki pontok megszerzésétől.

A negyedik játékban elléptünk négy ponttal is. 11:13-nál újra közelebb került hozzánk ellenfelünk, de a lányaink kiválóan küzdöttek. A DVTK is nagyot harcolt, mindig sikerült nekik visszazárkózniuk, és megszorítaniuk, de két pontnál közelebb nem kerültek, sőt a végjátékban (22:18) mi voltunk előnyben. Végezetül ezt a szettet 21-25-ös eredménnyel hoztuk, így 3-1-es sikert értünk el a DVTK otthonában, és elhoztuk a győzelemért járó bajnoki pontokat.

Női Extraliga alapszakasz

2022. február 26. 18:00, Miskolc, Generali Arena, 112 néző

DVTK─MTK Budapest 1-3 (-16, 19, 18, 21)

Játékvezetők: Sík B., Halász E., (Berényi E., Radasovszki G.)

DVTK: Kiss, Godó, Baidiuk, Kuzelová, Sylejmani, Kalmár, Csere: Kundrák, Balogh (liberó), Sitku, Goncalves de Oliviera,

Vezetőedző: Szabó Éva

MTK Budapest: Tatár, Kilyénfalvi, Petri, Tettamanti, Giommarini, Csere: Szalai, Weidemann (liberó),Boskó,

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Gratulálok a lányoknak, ugyanis minden nehézségünk ellenére is nagyszerű játékot mutattak a pályán. Az első szett után változtattunk picit a taktikán, ami bejött és meghozta eredményét, és a továbbiakban azt az arcunkat mutattuk, ami kellett a mai győzelemhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!