Atlétika
Jankovics Dániel

Röpis receptek I. rész

Publikálva: 2020.03.29 Frissítve: 2020.03.29 Röplabda

Röplabdacsapatunk legrutinosabb szakácsa, Kiss Gréta ezúttal a tonhalas tészta receptjét osztotta meg a kék-fehér szurkolókal.

A tonhalas tészta olyan étel, amit bármikor meg tudnék enni, 20 perc alatt elkészíthető, és az összetevői is könnyen beszerezhetőek, illetve sokáig elállnak – kezdi négyes ütőnk, Kiss Gréti, akit társai szinte egyhangúlag választottak a csapat legjobb szakácsának.

Először felrakjuk a tésztát főni: a jó tészta titka, hogy csak akkor tesszük a vízbe, mikor az már forr, illetve, hogy ne sajnáljuk bele a sót.
Egy közepes fej hagymát apróra kockázunk, és elkezdjük pirítani. Amennyiben a tonhal nem natúr lében, hanem növényi olajban van a konzervben, piríthatjuk azon is. Egy-két gerezd fokhagymát felaprítva hozzádobunk, amikor már üveges a vöröshagyma, majd jöhet a tonhal, ezeket pár percig hagyjuk együtt pirulgatni. Utolsó lépésként jöhet a paradicsompüré, illetve só, bors, oregánó, bazsalikom – ízlés szerint, összerottyantjuk, és kész is. Pro tipp: friss bazsalikommal, illetve parmezánnal érdemes tálalni. Vigyázat, függőséget okozhat!

Gréti azt is elárulta, hogy a Nyíregyháza elleni győztes mérkőzés előestéjén épp tonhalas tésztát vacsoráztak Durst Annával, és megfogadták, ha szerencsét hoz, rendszer lesz belőle.

Sorozatunk következő részében ismét az olasz konyha kedvelőinek kedvezünk, pizza lesz a terítéken, nem is akármilyen!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!