Atlétika
Krizsán Xénia

Rohamosan tér vissza Rajkai Róbert jó formája

Publikálva: 2020.10.30 Frissítve: 2020.10.30 Cselgáncs

Az MTK Budapest 81 kilós cselgáncsozójával, Rajkai Róberttel beszélgettünk arról, hogyan érezte magát a budapesti Grand Slam-versenyen.

Hosszú kihagyás után a Budapesten múlt héten rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon szoríthattunk ismét a junior-világbajnoki ötödik helyezett cselgáncsozónkért, Rajkai Róbertért (81 kg). Dzsúdósunk a 32-es táblán a világranglista 33. helyezettjével, a francia Alpha Oumar Djalo ellen lépett tatamira. A vetélytárs 3:54 perc alatt ippont hajtott végre, így ő jutott tovább.

– Felemás érzések kavarognak bennem így néhány nappal a Grand Slam után. Úgy gondolom, többet nem tudtam volna nyújtani a francia fiú ellen, aki kétség kívül nálam nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezik. Közvetlenül a vereség után bosszús voltam, ma viszont már inkább úgy fogom fel, hogy megtapasztaltam, hova szeretnék idővel én is eljutni, ezen dolgozom a jövőben.

Hozzátette, összességében nagyon boldog, hogy még 2020-ban részt vehetett egy ilyen volumenű viadalon.

– Néhány hónappal ezelőtt álmomban sem gondoltam volna, hogy újraindulhat a nemzetközi dzsúdóélet, azt pedig pláne nem, hogy mindez Budapesten történik meg. Nagyon régen szerepeltem utoljára ilyen nagy megmérettetésen, és ez a szőnyegbiztonságomon, valamint az izgatottságomon is látszott. Érdekes élmény volt ebben a buborékszisztémában létezni. Én szombaton versenyeztem, de már szerdán be kellett költöznünk, például ez is szokatlan volt. Mindenesetre nem volt ez így rossz, sőt, örülök neki, hogy én is részese lehettem a rangos eseménynek.

Róbert a Grand Slam-viadal után sem ereszthet le, hiszen másfél hét múlva kezdődik az U23-as Európa-bajnokság.

– A koronavírus miatti leállás óta azt érzem, hogy rohamosan tér vissza az a formám, amelyben a vírust megelőző időkben már többször is voltam. Bízom benne, hogy az Eb-n is jobb teljesítményt nyújtok majd, mint mondjuk a Grand Slamen. A folyamatos fejlődés a cél, valamint az, hogy a pontszerző helyek valamelyikén végezzek. Szerencsével pedig bármi megtörténhet.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!