Atlétika
Kulunics Vince

Róbertért és Rolandért is szoríthatunk az U23-as Eb-n

Publikálva: 2020.11.08 Frissítve: 2020.11.08 Cselgáncs

Gőz Roland (90 kg) címet védhet, Rajkai Róbert (81 kg) pedig bizonyíthat a Porecsben hétfőn kezdődő U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon.

A fiú junior cselgáncsválogatott vezetőedzője, Horváth László távollétében mesteredzőnk, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor vezette az U19-es fiúkat a Porecsben múlt pénteken véget ért korosztályos Európa-bajnokságon. Haza viszont nem térhetett a csapat többsége, hiszen hétfőn ugyanott rajtol az U23-asok kontinensviadala, amelyen már az MTK Budapest két sportolója is érdekelt. A 90 kilós Gőz Roland címvédőként léphet tatamira, de a felkészülése közel sem alakult zökkenőmentesen. Rajta kívül a junior-világbajnoki ötödik Rajkai Róbert (81 kg) egyaránt bizonyíthat.

– Egyik srác súlycsoportja sem egyszerű. Roland jobb helyzetben van, tőle már nem vehetik el azokat az eredményeket, amelyeket tavaly megszerzett. Robi nehezebb feladat előtt áll, neki nagyon kellene végre kiemelkedő, világversenyen elért siker. Emiatt rajta nagyobb a nyomás, de én bízom abban, hogy hamarosan elérkezik az áttöréshez. Roli felkészülése problémás volt; betegséggel és sérüléssel egyaránt bajlódott, a válla miatt ki kellett hagynia az október végi budapesti Grand Slam-viadalt. Nem tudom, mire lehetnek képesek, minden azon múlik, a riválisok hozzájuk képest hogyan vészelték át az elmúlt hónapokat – nyilatkozta honlapunknak Pánczél Gábor.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PORECS
Az MTK Budapest versenyzőinek programja
Kedd

9:00: selejtezők
16:30: döntők, bronzmérkőzések
Férfi 81 kg: Rajkai Róbert
Férfi 90 kg: Gőz Roland

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!