Karate
Sterck Laura

Ritmikus gimnasztikázóink prímán elvégezték az olasz melót

Publikálva: 2021.02.24 Frissítve: 2021.02.24 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni és Kocsis Evelin légiósnak állt, és az olasz ritmikus gimnasztika-bajnokság (Serie A) nápolyi helyszínén bizonyított.

A múlt hét végén az olasz bajnokságban vendégszerepelt az MTK Budapest két kiváló ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni és Kocsis Evelin.

A Nápolyban rendezett viadalon Fanni a milánói Forza E Coraggio Serie A1-es csapatának igazi erőssége volt. Az első állomáson a négyfős együttesek tagjai egy-egy különböző szerrel léptek szőnyegre. Fanni szalaggal az egész mezőnyből kiemelkedett, hiszen a 12 klub versenyzője közül ő kapta a legmagasabb pontszámot a gyakorlatára, így nem rajta múlt, hogy a milánói csapat mindössze fél század ponttal maradt le a dobogóról, és lett a negyedik.

Evelin hasonlóan kitett magáért a Serie A2-ben. Ígéretünk az Opera csapatának legmagasabb pontszámát tudhatta magáénak, a teljes mezőnyt tekintve pedig a harmadik legjobbnak bizonyult a labdagyakorlata. A római együttes a hetedik helyen zárt az „alsóházban”.

– Az olasz bajnokságnak az egyik különlegessége, hogy az egyesületek egyéni csapataiban lehetőség van légiósok meghívására – tájékoztat Deutsch-Lazsányi Erika, az MTK Budapest szakosztályának, egyben a hazai szövetség technikai bizottságának elnöke. – Fannit a milánói klub már 2019-ben szerződtette arra a szezonra, így ő nem először járt ezen a bajnokságon, Evelinre viszont a tavalyi junior Eb-bronzérme után figyelt fel a római egyesület. Külön öröm, hogy Evelin egy orosz versenyzőt tudott kiszorítani a csapatból. A lányok számára igazán jó kalandot, valamint remek felkészülési lehetőséget biztosított a szereplés, amely után mindkét olasz klub kifejezte köszönetét és háláját, hiszen az MTK sportolói valóban a segítségükre tudtak lenni.

A Serie A részletes eredményei ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!