Atlétika
Szabó Beatrix

Ritmikus gimnasztika: sorsoltak az Európa-bajnokságra

Publikálva: 2024.03.01 Frissítve: 2024.03.01 Ritmikus gimnasztika

Az Európai Torna Szövetség (EG) megtartotta a májusi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság sorsolását, ahol az is kiderült, az olimpiai kvótás, vb-bronzérmes Pigniczki Fanni mikor lép szőnyegre a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében megrendezésre kerülő kontinensviadalon.

A budapesti sorsoláson az EG teljes Ritmikus Gimnasztika Technikai Biztossága mellett részt vett Schmidt Gábor, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Altorjai Sándor, az Eb szervező bizottságát irányító háromfős elnökség tagja, a MATSZ főtitkára, a FIG Council tagja és Evangelia Trikomiti, az EG Ritmikus Gimnasztika Technikai Bizottságának elnöke.

A rendezvényen megtudhattuk, hogy junior egyéniben Magyarország a 12. országként, a B-csoportban mutatja be gyakorlatát, a felnőtt egyéni mezőnyben pedig negyedikként az A-csoportban léphet közönség elé a selejtezőben. Az együttes kéziszercsapat tizennyolcadikként, a B-csoportban kezd.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában.
Schmidt Gábor, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár bízik abban, hogy minél többen kilátogatnak a helyszínre.

‒ Reméljük, minél többen buzdítják majd a helyszínen a legjobbjainkat. Ezért szerettük volna, hogy olyan nemzetközi sporteseményeket hozzunk Magyarországra az év első felében, amelyek kapcsolódnak az olimpiai kvalifikációhoz, hiszen a hazai helyszín és a szurkolóink nagy segítséget jelenthetnek. A Sportoló Nemzet Programmal is megjelenünk majd ezeken az eseményeken. Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen szeressék meg a sportot, ismerjék meg az egyes sportágakat és váljon életük részévé a mindennapos testmozgás. A ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon különböző sporthoz köthető aktivitásokkal és népszerűsítő programokkal várunk mindenkit, a Sportoló Nemzet Klubkártyát kiváltók pedig már most harmincszázalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet az Eb-re.

Altorjai Sándor, az Eb szervező bizottságát irányító háromfős elnökség tagja: ‒ Nagyon boldog vagyok, hogy Magyarország ismét otthont adhat ilyen nívós rendezvénynek. Külön öröm számunkra, hogy ez már a harmadik kontinensviadal, amelyet szövetségünk szervezhet. Amikor megpályáztuk a rendezés jogát, izgultunk Pigniczki Fanniért, hogy meglegyen a kvótája. Nos, mára ott tartunk, hogy érte már nem kell izgulni, most a rendezvény sikeressége mellett a csapatkvótáért szorítunk.

Evangelia Trikomiti, EG Ritmikus Gimnasztika Technikai Bizottságának elnöke: ‒ Mindenek előtt szeretném megköszönni Magyarországnak, hogy ismét otthont ad az Európa-bajnokságnak. Mindazt a támogatást, amit eddig adtak és adnak a jövőben, mind a szakszövetség, mind a szervezők, mind pedig országuk kormánya részéről. Bízom a rendezvény eredményességében, és sok sikert kívánok a sportolóknak.

Kovács Andrea, versenyigazgató: ‒ Túl vagyunk az Eb-sorsoláson, ez mindig az egyik legizgalmasabb része a rendezvényt megelőző folyamatnak. Ilyenkor mindenki szorít azért, hogy az általa előnyösnek vélt helyen vagy csoportban kezdje meg a szereplését az adott viadalon. Természetesen a versenyen ez már nem annyira hangsúlyos, a lényeg a jó szereplés. Pigniczki Fanni célkitűzése mindig az, hogy a sorsolástól függetlenül a legjobbját hozza, Magyarország felnőtt egyéniben negyedikként mutatkozik be, reméljük, szerencsés lesz számunkra.

Forrás: Magyar Torna Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!