Taekwondo
Patakfalvy Luca

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanniék a szófiai világkupán indulnak

Publikálva: 2024.04.10 Frissítve: 2024.04.09 Ritmikus gimnasztika

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő ritmikus gimnasztikázók számára újabb fontos megméretés következik.

A magyar küldöttségben a két egyéni versenyzőn, a vb-bronzérmes, olimpikon Pigniczki Fannin és Wiesner Hannán kívül helyet kapott a felnőtt együttes kéziszercsapat, azaz Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika. Két edző kíséri az rg-seket, Gelle Noémi és Lauber Zsófia személyében, bíróként pedig Deutsch-Lazsányi Erika és Mochlár Emese vesz részt a bulgáriai VK-n.

A hétvégi esemény fontos állomás a budapesti kontinensviadalra történő felkészülésben. A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Pigniczki Fanni: ‒ Természetesen ezen a világkupán is bemutatom az új koreográfiájú gyakorlataimat. A buzogány egyébként teljesen más stílusú, mint eddig bármelyik gyakorlatom volt, mondhatni vicces. Ehhez képest a szalag kicsit komolyabb, latin táncosabb stílus, de ez is újdonság számomra, és ezt is nagyon szeretem.

Forrás: Magyar Torna Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!