Atlétika
Moravcsik Angéla

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni a döntőt célozná meg

Publikálva: 2023.08.31 Frissítve: 2023.09.04 Ritmikus gimnasztika

A jövő évi párizsi olimpián az összetett fináléra pályázik Pigniczki Fanni ritmikus gimnasztikázó, aki múlt szerdán karikával bronzérmet nyert a Valenciában rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A 23 éves magyar sportoló, aki Spanyolországban az összetett selejtezőjében elért 11. helyével olimpiai kvótát is szerzett, az M1 aktuális csatornán elmondta, a 2021-es tokiói játékokra mindössze hat hete volt felkészülni, így akkor csak tartani tudta formáját, most azonban egy éve lesz erre, ennyi idő alatt pedig mentálisan és fizikálisan is fejlődhet.

– Nagyon szeretném, ha olyan jól tudnék teljesíteni, hogy az összetett döntőbe kerüljek, ez ugye az első tízet jelenti – mondta Pigniczki.

Egyesületünk versenyzője a magyar ritmikus gimnasztika második vb-érmét szerezte, előtte ötven évvel Patocska Mária szintén bronzérmes volt ugyancsak karikával, hármas holtversenyben.

Gyakorlatával kapcsolatban a magyar sportoló elmondta, Deutsch-Lazsányi Erikával tavaly ősszel rakták össze, és most sikerült a legjobban ebben az évben bemutatnia.

A párizsi játékokon csak összetettben osztanak érmeket ritmikus gimnasztikában.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!