Kézilabda
Poczetnyik Luca

Ritmikus gimnasztika: a legjobb tízben a magyar válogatott a világbajnokságon

Publikálva: 2022.09.16 Frissítve: 2022.09.16 Ritmikus gimnasztika

Szófiában, a ritmikus gimnasztikázók világbajnokságán az előkelő kilencedik helyen végzett a magyar válogatott a team ranking versenyben, ahol az egyéni versenyzők és az együttes kéziszer-csapat pontszámait vették figyelembe, ugyanakkor a kéziszer-csapat összetettben a tizenhatodik pozícióban fejezte be a vb-t.

Pénteken a felnőtt együttes kéziszer-csapatoké volt főszerep a szófia ritmikus gimnasztika világbajnokságon. A magyar válogatott a Mészáros Mandula Virág, Mészáros Alexa Amina, Urbán-Szabó Mónika, Varga Lujza, Szabados Dóra, Jurca Lilla összeállításban utazott ki a vb helyszínére. A sorsolás szerint a mieink a második csoportba kerültek, a magyar együttes mind az 5 karika, mind pedig 3 szalag 2 labda gyakorlatát utolsóként mutatta be. A 3 szalag, 2 labdára 25.350 pontot kapott a csapat, ez pedig a tizenötödik helyhez volt elegendő, míg a karikagyakorlat 28.500 pontot és a tizenhatodik helyet érte, mindez összetettben 53.850 pontot és a tizenhatodik pozíciót jelentette.
Pénteken team ranking eredményt is hirdettek, ahol a csapatok selejtezőben elért pontszámaihoz adták hozzá a felnőtt egyéni versenyzők kvalifikációs pontjait, méghozzá a 8 gyakorlatét. Pigniczkiék így összesítésben 283.900 pontot szereztek, és a kilencedik helyet érték el az erős mezőnyben.

A szófiai ritmikus gimnasztika világbajnokság szombaton a felnőttek egyéni összetett döntőjével folytatódik, ahol Pigniczki Fanni is érdekelt.
Lauber Zsófia, edző: – A tizenhatodik helyet szereztük meg összetettben, tizenötödikek lettünk szalaggal és labdával, karikával pedig tizenhatodikak. Fiatal csapatról beszélünk, hiszen a hat főből négynek most volt az első világbajnoksága. Elégedettek vagyunk, hogy sikerült kvalifikálni a jövő évi vb-re, hiszen a legjobb huszonnégy nemzet között végeztünk az együttes kéziszer-csapatok között. Ez mindenképpen pozitívum, a gyakorlatokban hibák voltak, de dolgozunk, hogy jobbak legyünk, még ebben a ciklusban versenyről-versenyre építkezünk, és célunk minél előrébb pozicionálni magunkat. A team ranking eredmény miatt is büszkék lehetünk, azt gondolom.

Fotó: Ulrich Faßbender

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!