Taekwondo
Salim Sharif

Rg: „Régóta vágytam ilyen versenyre” – Wiesner Hanna

Publikálva: 2021.02.25 Frissítve: 2021.02.25 Ritmikus gimnasztika

Klubunk ritmikus gimnasztikázója, Wiesner Hanna hosszú idő után mutathatta meg magát a moszkvai nemzetközi versenyen.

A múlt hét végén, amíg a négy MTK Budapest-ígéretet soraiban tudó junior együttes kéziszer-válogatott a ritmikus gimnasztikázók moszkvai nemzetközi viadalának csapatküzdelmeiben vett részt, addig klubunk egyéni versenyzője, Wiesner Hanna a rangos megméretés felnőttjei között volt érdekelt.

Hannára 24 fős mezőny várt az orosz fővárosban. Sportolónk az első napon a karika- és a labdagyakorlatát adta elő, másnap a buzogány és a szalag következett. Hanna a négy szer közül a karikára kapta a legmagasabb pontszámot, a 20.85 a tizenharmadik legtöbbre értékelt produkció volt a sorban. Labdával a huszadik (17.70), buzogánnyal a tizenhetedik (20.75), szalaggal a tizennyolcadik (18.85) helyen zárt – ez összességében 78.15 pontot, és összetett huszadik helyet jelentett a házigazda oroszok hármas sikerével véget érő versenyen. Ez a teljesítmény már csak azért is dicséretre méltó, mert Hanna emberemlékezet óta nem tornázott a versenyszőnyegen, és ilyen nívós porondon sem járt még.

– Hatalmas öröm, hogy végre megmutathattam magam. Régóta vágytam ilyen nagy nemzetközi versenyre. Nem éreztem, hogy túlságosan izgultam volna, inkább a várakozással járó drukk volt nagy bennem. A versenyt – amennyire csak lehet – megpróbáltam élvezni, hiszen sok-sok órányi kemény edzésmunka előzte meg.

Hanna szerint, figyelembe véve, hogy a felkészülés idejében járunk, és hosszú idő után pontozták a teljesítményét, mindegyik bemutatott gyakorlatával elégedett lehet.

– Azért a labdát nagyon sajnálom, hogy elgurult a végén. A karikagyakorlatomra kapott pontoknak külön örülök, mert ez valamiért mindig egy nehezebb szer volt a számomra. Persze, több hibám is volt a versenyen, úgyhogy azon dolgozom tovább, hogy ezeket kijavítsam. A szereplésem célja az volt, hogy kipróbáljam magam, lássam, hol tartok a többiekhez képest, és hogy teszteljem, a téthelyzetben mennyire tudok ott lenni fejben. Ez a gyakorlás most fontos lépés volt a felkészülésemben. Remélem, a folytatásban is lesz lehetőségem ilyen nemzetközi versenyen részt venni, és nagyon szeretnék világkupákon, valamint az Eb-n is indulni. Köszönöm az edzőimnek, hogy bizalmat szavaztak nekem, és elvittek Moszkvába!

Sportolónkról az MTK Budapest szakosztályának, és a hazai szövetség technikai bizottságának elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika is elismerően beszélt:

– Nagyon tehetséges és ígéretes versenyző. 2019-ben csatlakozott az MTK-hoz, és az átigazolással járó eltiltási szakaszt követően tavaly szerettük volna őt megismerni téthelyzetben is – azonban a világjárvány miatt erre nem került sor. Úgyhogy folyamatosan csak edzett, és közben sokat fejlődött. A munkájával meg vagyok elégedve. A klubunkba érkezéskor azt a célt tűzte ki, hogy nemzetközi szintű ritmikus gimnasztikázó lesz. Jó úton jár.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!