Atlétika
Jankovics Dániel

Rg: „Nap mint nap a lányok sikerélményéért dolgozunk” – Lauber Zsófia

Publikálva: 2021.05.15 Frissítve: 2021.05.15 Ritmikus gimnasztika

Hat MTK Budapest-ígérettel a soraiban készül a junior együttes kéziszer-válogatott, hogy a ritmikus gimnasztikázók közelgő korosztályos Európa-bajnokságán maradandót alkosson.

A ritmikus gimnasztikázók júniusi várnai korosztályos Európa-bajnokságára készül a junior együttes kéziszer-válogatott. A lányok Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottsága, egyben az MTK Budapest szakosztálya elnökének szakmai vezetése, valamint Lauber Zsófia és Márton Minea edzők felügyelete mellett tavaly augusztusban kezdték meg a közös munkát. Addigra lett teljes a nyolcfős szűk keret is, melyben az MTK Budapestből Varga Lujza, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyöngyvirág, Jurca Lilla és Virga Emma kapott helyett, továbbá két pécsi versenyző, Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna élvezheti a bizalmat. A koreográfiák 5 labdával és 5 szalaggal időben elkészültek, a lányok pedig a közelmúltban Moszkvában és Szófiában is belekóstoltak a nemzetközi versenyzésbe.

– Mindkét nemzetközi megméretésen jó eredményeket értünk el, és reménytelinek látszik a munka, amelyet a lányok folyamatosan beletesznek a koreográfiákba – mondja a klubunk szakosztályvezetői feladatait is ellátó edzője, Lauber Zsófia. – A nemzetközi versenyeken értékes tapasztalatokat szereztünk. Látszik, hogy a járvány az ellenfelek felkészülését is megnehezítette, ezzel együtt mindenki igyekezett alkalmazkodni a helyzethez. Mi szerencsések vagyunk, hogy a Szamos utcai rg-csarnokban viszonylag zavartalanul edzhettünk. Nálunk is voltak megbetegedések, emiatt kisebb leállásokra kényszerültünk, de összességében biztató az eddigi szereplésünk.

Mondhatni, a lányok előtt igen magasra tette a lécet az előző korosztály. A 2019-es junior együttes kéziszer-válogatott ugyanis a kombinált csapatverseny előkelő hatodik helyén zárt a moszkvai junior-világbajnokságon. Abból a sikercsapatból egy ígéret a mostani alakulatnak is a tagja: Varga Lujza már csapatkapitányként segíti a többieket.

– Bennünk edzőkben és a lányokban is van bizonyítási vágy, hogy hasonló eredményt érjünk el – folytatja Lauber Zsófia. – Nap mint nap a lányok sikerélményéért dolgozunk. A célunk pedig az, hogy ebből a juniorcsapatból is – az előzőhöz hasonlóan – át tudjunk emelni versenyzőket a felnőttválogatottba. Most az öt szalag- és az öt labdagyakorlat is nagyon magas technikai pontszámmal készült. A 2019-es válogatotthoz képest a dupláját csinálják a lányok a szőnyegen. A nemzetközi színtéren megemelkedtek a követelmények. Mi próbáljuk tartani a lépést a legjobbakkal, és bízunk benne, hogy az Európa-bajnokságon mindkét gyakorlatunk finálét ér majd.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!