Atlétika
Nemes Rita

Rg: „Jó érzés, hogy már tudják, ki vagyok” – Kocsis Evelin

Publikálva: 2021.04.09 Frissítve: 2021.04.09 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest junior Eb-bronzérmes ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin a Szófia-kupán elért sikereinek körülményeit elevenítette fel.

Mint arról már beszámoltunk, kiválóan szerepeltek ritmikus gimnasztikázóink a kedden véget ért bulgáriai Szófia-kupa népes juniorversenyében.

Közülük is kiemelkedett a buzogánnyal tavaly novemberben junior Eb-bronzérmet szerző 14 éves Kocsis Evelin, aki ezúttal is bizonyította, hogy a világ korosztályos élmezőnyébe tartozik, és buzogánnyal, valamint labdával is bronzérmet nyert. Emellett szalaggal és karikával is érdekelt volt a nyolcas fináléban, előbbi szerrel a negyedik, utóbbival az ötödik helyen zárt.

– A tervem az volt, hogy mind a négy szerrel fináléba kerülök, és örülök, hogy sikerült – mondta Evelin hazaérkezve a viadalról. – Bár az érem tekintetében nem pont a labdára számítottam, inkább szalaggal szerettem volna megmutatni, hogy mit tudok. De sajnos a döntőben egy ejtés becsúszott, és ez minden bizonnyal az újabb dobogós helybe került. A mezőny nívós volt, és azt is lehetett tudni, kik jelentik rám a legnagyobb veszélyt, viszont a lengyel lány szereplése így is nagy meglepetés (Liliana Lewinska a karika fináléját nyert meg – a szerk.). A buzogánygyakorlatom nagyon magas pontszámra tervezett, ezért sejtettük, ha nem ejtem el, akkor elérhető a dobogó, a labda viszont mindenkinek erős szere, így az első nyolcba kerülés sem egyszerű. Összességében elégedett vagyok, és már kezdem észrevenni, hogy elismernek a többiek. Régebben az ilyen versenyeken a nagyobb tornászok csak úgy elmentek mellettem, nem ismertek. Most a díjátadó után a fehérorosz lány (a labdával ezüst-, szalaggal bronzérmes Jelizaveta Zorkina – a szerk.) külön odajött gratulálni és megölelni. Jó érzés, hogy már a sportági nagyhatalmak versenyzői is tudják, hogy ki vagyok.”

Fotó: Simone Ferraro
Borítókép: Anna Kull

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!