Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: „ A magyar ritmikus gimnasztikának helye van az európai élvonalban” ‒ Deutsch-Lazsányi Erika

Publikálva: 2024.06.05 Frissítve: 2024.06.05 Ritmikus gimnasztika

Szintet léptek a magyarok.

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának és klubunk szakosztályának elnöke a közelmúltban véget ért 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság sikereit összegezve elmondta, hogy hosszú, küzdelmes évek munkájával jutott oda a sportág itthon, hogy történelmi sikereket tud produkálni.

‒ Ez egy folyamat. A budapest Európa-bajnokság pedig nagyon fontos lépcsőfok volt. Történelmi ezüstérem és hatodik hely a Team-versenyben úgy, hogy a juniorok is jól teljesítettek. Jó ezekkel az eredményekkel szembesülni.

Klubunk szakosztályelnöke kiemelte, hogy az Eb-re való felkészülésben a szövetség és a szakemberek odaadó munkája is kellett.

‒ Aki kint volt a Papp László Budapest Sportarénában, vagy a tévéközvetítéseket nézte, érzékelhette, hogy milyen nagyszerű világversenyt rendezett Magyarország. A rendezéshez szép magyar sikerek is társultak. Ebbe pedig mindenkinek bele kellett tennie a tehetségét, szorgalmát, munkáját.

Az Eb-n Pigniczki Fanni labdával ezüstérmet szerzett, szalaggal 5., egyéni összetettben 8. lett. Wiesner Hanna utóbbi kategóriában tizenkettedikként zárt. Magyarország a nemzetek rangsorában (Team-verseny) a 6. helyen végzett. Itt az egyéni összetett és az együttes kéziszer pontszámokat összesítik.

A junioroknál Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka indult, előbbi versenyző két szerrel is döntőzött, Barkóczi Boglárka pedig egy 10. és egy 12. helyet szerzett.

A Pesti Dalma, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Szabados Dóra, Jurca Lilla, Hagymási Kira összeállítású csapat öt karikával a 11., három szalaggal és két labdával pedig a kilencedik helyen zárt.

Forrás: MATSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!