Karate
Sterck Laura

Rg: Wiesner Hanna még lelkesebb és magabiztosabb az Eb után

Publikálva: 2021.06.23 Frissítve: 2021.06.23 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Wiesner Hanna értékes tapasztalatokat és megannyi élményt szerzett a várnai Európa-bajnokságon, így minden eddiginél felkészültebben várja a következő viadalokat.

Az olimpiai kvótát szerző Pigniczki Fanni mellett klubunk másik, felnőtt Európa-bajnokságon járt egyéni ritmikus gimnasztikázója, Wiesner Hanna is remekelt június második hétvégéjén a bulgáriai Várnában. 16 éves sportolónk a nívós és népes mezőnyben a labdagyakorlatával érte el a legjobb helyezését –  huszonegyedikként zárt –, míg összetettben a harminckettedik pozícióban végzett. Az utóbbi időben folyamatos és látványos fejlődést mutató fiatal versenyző számára még a rutinszerzés az elsődleges cél a hasonló viadalokon, ám ezúttal nemcsak tapasztalattal, hanem számos élménnyel is gazdagodott.

– Nagyszerűen éreztem magam az Európa-bajnokságon – eleveníti fel a Várnában történteket Hanna. – Érdekes, mert ennek a versenynek volt a legnagyobb tétje, mégis most voltam a legfelszabadultabb, és sokkal kevésbé izgultam, mint korábban. Egyszerűen csak élveztem, és örültem, hogy ott lehetek. Úgy gondolom, felkészülten érkeztem. Jól kigyakoroltam a koreográfiáim, és magabiztosságot adott, hogy előtte több versenyen is részt vehettem. Egyedül a szalaggyakorlatomban vétettem hibát, a többi úgy sikerült, ahogyan terveztem.

Szól a közmondás: minden kezdet nehéz. Hanna ennek ellenére viszonylag zökkenőmentesen vette az akadályokat az első felnőttek közötti kontinensviadalán.

– A korábbi versenyeken kellő önbizalmat szereztem, és a barátságos környezet, a jó hangulat is segítette a sportolókat Várnában. Csodás volt, hogy a szüleim is a lelátóról szurkolhattak nekem a csapattal együtt. Amikor a gyakorlat végén leültünk a kanapéra, hogy várjuk a pontokat, és láttam a magyar zászlót lobogni a nézőtéren, az felemelő érzés volt.

Hanna jelenleg az iskolai vizsgáival van elfoglalva, de július elején már edzőtáborban vesz részt. Ekkor kezdődik a felkészülés a második félév megméretéseire, közte az őszi világbajnokságra, melyre bravúrosan kvalifikált a magyar válogatott.

– Remélem, hogy a világbajnokságon is lehetőséget kapok a bizonyításra. Hogy magamhoz képest mindig picit jobb tudok lenni, nagy szerepet játszik a motivációmban, és arra ösztönöz, hogy újabb célokat tűzzek ki magam elé. Mint például most azt, hogy a vébén mind a négy gyakorlatomat hibátlanul bemutassam. Úgy érzem, ennek eléréséhez kellő támogatást kapok, és ezért nagyon hálás vagyok a felkészítőimnek, Deutsch-Lazsányi Erikának, Gelle Noéminek, Koch-Tiringer Tímeának, Lauber Zsófiának és Raub Nórának!

Hanna arról is beszámol, hogy kivételes pillanat volt számára testközelből megélni Fanni olimpiai kvótaszerzését.

– Lengettem neki a zászlót, és hihetetlenül örültem! – lelkendezik kitűnőségünk, aki azért dolgozik tovább kitartóan, hogy néhány éven belül neki lobogtassák a magyar színeket a döntőben – mondjuk az Eb top24-es összetett fináléjában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!