Kézilabda
Koronczai Petra

Rg: Wiesner Hanna és a juniorcsapat is szőnyegre lép Moszkvában

Publikálva: 2021.02.18 Frissítve: 2021.02.18 Ritmikus gimnasztika

Péntektől rangos nemzetközi viadalon vesznek részt az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói: Wiesner Hanna a felnőttek egyéni versenyében, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Varga Lujza és Virga Emma a junior együttes kéziszer-válogatott tagjaként bizonyíthat az orosz fővárosban.

Szerdán elindult Oroszországba, pénteken pedig már szőnyegre is lép a ritmikus gimnasztikázók moszkvai nemzetközi versenyén a junior együttes kéziszer-válogatott, valamint a felnőttek egyéni viadalán az MTK Budapest sportolója, Wiesner Hanna.

A válogatott tiszafüredi edzőtáborban készült fel a viadalra, a juniorcsapatnak – melyben klubunkból Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Varga Lujza és Virga Emma bizonyíthat Moszkvában a Pécsi RG SE-t képviselő Hegedűs Hanna, valamint Tukacs Lotti mellett – ez lesz az első komolyabb nemzetközi megméretése.

– Moszkvában valamelyest képet kaphatunk arról, hogy kikkel fogunk versenyezni az idén – mondta a juniorokról Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnöke a felkészülés során. – Kérdés, hogy az elmúlt hónapok nehézségei közepette az ellenfeleinknek mennyi ideje jutott a juniorokra. A vetélytársainkról eddig nem voltak információink, ennek hiányában készítettük el a gyakorlatainkat is, látatlanban viszont azt gondolom, a többiek is erős programmal készülnek öt labdával és öt szalaggal egyaránt. A moszkvai verseny célja, hogy a gyerekek a hosszú kihagyás után átessenek a tűzkeresztségen. Kíváncsiak vagyunk, versenykörülmények között mi marad meg abból a munkából, amelyet a tornateremben végeztünk.

A rangos eseményen magyar idő szerint pénteken 10:00 órakor kezdődik a juniorok viadala, melyen először az 5 labda gyakorlatot mutatják be a magyarok, a felnőttek egyéni küzdelmeiben Wiesner Hanna karikával és labdával áll szőnyegre 15:00 óra után. Szombat délelőtt a juniorok 5 szalaggal szerepelnek, Hanna délután buzogánnyal és szalaggal következik.

Borítókép: Wiesner Hanna/Facebook

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!