Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka Belgrádban versenyzett

Publikálva: 2024.05.01 Frissítve: 2024.05.01 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest két sokra hivatott ritmikus gimnasztikázója, Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka a szerb fővárosban mérette meg magát.

Gőzerővel készülnek a juniorok is a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Vukmir Elena és Barkóczi Boglárka Belgrádban vett részt a 18. FIG Ritam Cup-on, amelyen két-két szerrel mutatták be gyakorlataikat.

Vukmir Elena karikával 5. lett (28.400 pont), labdával pedig a 12. helyet érdemelte ki (25.800 pont). Barkóczi Boglárka a buzogány gyakorlatára 28.850 pontot kapott, ezzel másodikként végzett, szalaggal pedig a harmincötödik helyen zárt 17.250 ponttal.

A junior rg-seknek a 18. FIG Ritam Cup egyben felkészülési verseny is volt a 40. Európa-bajnokságra, amelyet május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.

(Forrás: MATSZ)
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!