Tenisz
Fucsovics Márton

Rg: szerdán rajtol a valenciai világbajnokság

Publikálva: 2023.08.22 Frissítve: 2023.08.22 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna és az együttes kéziszercsapat minél jobb szerepléséért szoríthatunk a valenciai ritmikusgimnasztika-világbajnokságon.

A spanyolországi Valenciában szerdán kezdődik a ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs világbajnoksága, melyen az MTK Budapest kiválóságai is szőnyegre lépnek.

A májusi jó Eb-szereplésnek köszönhetően Pigniczki Fannin kívül Wiesner Hanna is ott lehet az egyéni mezőnyben, az együttes kéziszercsapatot pedig Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Kajner Gyöngyvirág alkotja.

 – Úgy megyek ki a világbajnokságra, hogy a négy gyakorlatomat a lehető legpontosabban tudjam bemutatni – idézi Fannit a hazai szövetségi portál. – Úgy gondolom, ha ez sikerül, annak meglesz az eredménye. Első nap karika, labda kvalifikáció lesz, este megrendezik ezek döntőjét is, másnap a másik két szerrel ugyanez lesz, és a két nap alapján dőlnek el az indulási jogok. Utána kapunk egy nap szünetet, és végül ott lesz még az egyéni összetett finálé.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!