Atlétika
Nagy Marcell

Rg: szerdán kezdődik a világbajnokság Japánban

Publikálva: 2021.10.26 Frissítve: 2021.10.26 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest versenyzői közül az olimpikon Pigniczki Fanninak, valamint az együttes kéziszer-válogatottban Fekete Anitának, Fodor Nadinnak, Mészáros Mandula Virágnak és Urbán-Szabó Mónikának szurkolhatunk szerdától, a japán Kitakyushu városában rajtoló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon.

Szerdán kezdetét veszi a japán Kitakyushu városában a ritmikus gimnasztikázók világbajnoksága, melyen az MTK Budapest olimpikonja, Pigniczki Fanni mellett az együttes kéziszer-válogatott képviseli a magyar színeket. 

Helyi idő szerint délelőtt 10:00 órakor az egyéni versenyzők labda-, valamint karikaselejtezőjével startol a viadal, a két szer fináléját pedig a kvalifikációt követően, aznap megtartják. Miután az időeltolódás plusz hét óra, a döntőkre magyar idő szerint hajnalban kerül sor. Ugyanez lesz a program csütörtökön is (buzogány, szalag), és a négy szer selejtezőjéből lehet bejutni a 18-as összetett döntőbe. Az együttes kéziszercsapatok selejtezői pénteken következnek, az októberi utolsó hétvégén pedig a finálékat bonyolítják le. 

Fanni a több mint harmincórás utazást követően már túl van a pódiumedzésén, kedden pedig újabb két gyakorlásra van még lehetősége. 

– Egyelőre minden rendben van, jól érzem magam, és az átállás is nagyon könnyen ment – jelentette Fanni a hazai szövetségnek. – A körülményekhez még picit alkalmazkodni kell, mert a fények szokatlanok voltak, és a szőnyeg is csúszós volt. Ezzel együtt nem lesz gond, szerintem jól sikerültek a gyakorlataim a tréningeken. 

Gelle Noémi, Fanni edzője a szervezésre is kitért: 

– Utaztunk több mint harminc órát, majd utána rögtön edzeni kellett, ráadásul a pódiumon, ezen több szakember is megrökönyödött, ennek ellenére Fanni ügyesen mozgott, összeszedett volt. A délutáni tréningen is megcsináltuk mind a négy szert zenére. Mi a két edzés között nem mentünk vissza a szállásra, mert mindössze három óra szünet volt, és nem érte volna meg annyit utazni. A biztonsági intézkedések nagyon szigorúak, egy applikáción keresztül kell bejelentkezni, ahol egy kamerán át ellenőrzik a tartózkodási helyünket. 

Az együttes kéziszercsapatban Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág és Urbán-Szabó Mónika szerepel a klubunkból, mellettük Farkas Júlia, valamint Somhegyi Réka tagja a válogatottnak. A lányok kedden tartották a pódiumedzést, pénteken pedig élesben lépnek szőnyegre. 

– Az első edzésnapon érezhető volt a fáradtság, sok energiát kivett a lányokból az utazás – mondta Lauber Zsófia, a kéziszercsapat edzője. – A keddi tréning már sokkal jobban sikerült, mint a korábbi. Érezhető volt a lányoknál, hogy sokkal otthonosabban mozognak, és kisebb rontásaik ellenére is magabiztosabban és energiával telve adták elő a gyakorlatokat. Bízom benne, hogy a hibákat a pénteki versenynapig ki fogják tudni javítani, és helyt állnak majd.

(MATSZ) 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!