Kézilabda
Kekezovity Anna

Rg: szépen helytállt Gyulai Blanka és Vörös Szonja a junior Eb-n

Publikálva: 2022.06.15 Frissítve: 2022.06.15 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapestet erősítő Gyulai Blanka és Vörös Szonja alkotta magyar csapat 104.650 ponttal a 12. helyen végzett a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság junior egyéni csapatversenyében.

A juniorok számára a szerdai nappal megkezdődött az izraeli kontinensviadal. A fiatalok versenykiírása szerint a selejtezők eredménye a junior egyéni csapatversenybe is beszámított, amelyet a négy szerrel (labda, karika, buzogány, szalag) elért pontszámok összege alapján számítottak ki.

A mieinknél Gyulai Blanka karikával és labdával szerepelt. Labdával 26.400 pontot kapott, amellyel a 14. helyen végzett, míg karikával 25.000 pontszáma a 21. pozícióhoz volt elegendő.

Vörös Szonja buzogánnyal 27.000 egységgel zárt, így 12. lett, szalaggal azonban még ennél is jobban teljesített: 26.250 pontja a 11. helyet jelentette, így harmadik számú tartalék lesz a szer döntőjében, amelyet csütörtökön rendeznek. A pontszámok összege alapján (104.650) a lányok a 12. helyet szerezték meg 33 együttest felvonultató junior egyéni csapatversenyben.

– Az idei junior Európa-bajnokságon versenyzőink kisebb és nagyobb hibákkal mutatták be gyakorlataikat, ezért pontszámaik elmaradtak a tőlük elvárhatótól – értékelt Koch-Tiringer Tímea edző. – Így sajnos nem sikerült fináléba kerülniük, de tudásuk és tehetségük abszolút alkalmassá teszi őket arra, hogy a hibáikból tanulva a jövő évtől a felnőttek mezőnyét erősítsék!

A kontinensviadal csütörtökön a felnőttek labda és karika selejtezőivel, valamint a juniorok szerdöntőivel folytatódik.

(Forrás: MATSZ, Fotó: Simone Ferraro)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!